...
Uusi muovikanisteri vähentää hiilijalanjälkeä
Uudessa kanisterissa on vähennetty raaka-aineen määrää 24 % ominaisuuksista tinkimättä. Kuva: Muovi-Heljanko.

Pakkausvalmistaja Muovi-Heljanko Oy on ratkaissut, miten samanaikaisesti vähennetään muovikanisterin raaka-aineen määrää 24 % ja parannetaan kanisterin ominaisuuksia. Suomalainen uutuuskanisteri kiinnostaa kansainvälisiä asiakkaita.

Perinteiseen pienkonebensiinikanisteriin verrattuna uuden multilayer-kanisterin paino on kevyempi, kontaminaatioriski vähäisempi ja haihtumisprosentti lähes nolla.

”Kanisterin hiilijalanjälkeä lähes 24 % pienentävälle uutuudelle on kysyntää niin Pohjoismaissa kuin Keski-Euroopassakin. Tavoitteemme on 30 % liikevaihdon kasvu vientimarkkinoilta”, kertoo Muovi-Heljangon toimitusjohtaja Simo Heljanko.

Innovatiivisessa multilayer-kanisterissa kerrokset ovat moninkertaisesti tiiviimpiä kuin perinteisessä, yksikerroksisessa HDPE-kanisterissa. Läpäisemättömien kerrosten ansiosta kanisterin paksuus ohenee ja paino kevenee, mikä vähentää käytettävän muoviraaka-aineen ja kuljetettavan kanisterin painoa.

”Uusi raaka-aine ja teknologia estävät pakattavan aineen läpipääsyn kanisterin seinämästä. Sulkukerros pitää hapen sekä epäpuhtaudet kanisterin ulkopuolella ja bensahöyryt, kaasut sekä kemikaalit sisällä”, selvittää Muovi-Heljangon myyntipäällikkö Mårten Karlsson.

Raaka-aineen vähenemisen ansiosta 5 litran multilayer-kanisterin hiilijalanjälki on 24 % pienempi verrattuna perinteiseen pienkonebensiinikanisteriin.

Investoinnilla tähdätään vientiin

Vuonna 2017 aloitetut suuret investoinnit Muovi-Heljangon tehtaalla Askolan Monninkylässä on saatu valmiiksi. Uudelta linjastolta multilayer-kanisterit lähtevät maailmalle ja päätyvät kuluttajille täysinä pienkonebensiinikanistereina mm. puutarhan ja metsän hoidon, veneilyn ja moottoriurheilun yhteydessä.

Uusi kanisterilinjasto rakennettiin varta vasten uuden multilayer-kanisterin tuotantoon. Linjasto on täysin automatisoitu ja edustaa viimeisintä teknologiaa.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-10-10

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys muovipakkaukset muoviteollisuus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC