...
Mehupakkauksia halutaan muuttaa pantillisiksi
Moomin-mehujen pakkauksissa käytetään sekä kartonkia että muovia. Kuva: ArkiDesign.

Muovista, lasista ja alumiinista valmistetut mehupakkaukset saattavat muuttua pantillisiksi. Suomen Palautuspakkaus Palpa valmistelee asiaa parhaillaan viranomaisten kanssa.

Keskisuomalainen-lehden mukaan panttipullojärjestelmä saattaa laajeta myös osaan tiiviste- ja täysmehupakkauksista. Pantillista palautusta suunnitellaan mehuille, joiden pakkaus on joko muovia, lasia tai alumiinia. Pantilla kuluttajia houkuteltaisiin palauttamaan entistä useampi juomapakkaus kauppaan kierrätettäväksi.

Palpasta kerrotaan lehdelle, että syksyn aikana selvitetään, onko järjestelmän laajentamiselle esteitä laissa tai asetuksissa.  Järjestelmää laajentamiseksi Palpan täytyy hakea muutosta niin sanottuun tuottajarekisteripäätökseen. Sitä tulisi muuttaa niin, että toiminta laajenisi muihinkin kuin tullitariffiluokka 22:n juomapakkauksiin.

Pantti on hyvä kannustin kierrätykseen. Pantillisten pakkausten palautusasteet ovat korkeita. Palpan tilaston mukaan vuonna 2017 tölkkien palautusaste oli 94 %, muovipullojen 91 % ja lasipullojen 87 %.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-10-09

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
juomapakkaukset juomateollisuus kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC