...
Luomun myynti kasvaa yhä voimakkaasti
Luomulla on korkea markkinaosuus myydyistä kasviöljyistä Suomessa. Kuva: S-ryhmä.

Suomalaiset käyttävät yhä enemmän rahaa luomuruokaan. Luomun myynti kasvaa selvästi muuta päivittäistavaraa nopeammin, yli 10 prosentin vauhdilla.

Pro Luomu arvioi, että luomuelintarvikkeita myytiin vähittäiskaupassa yhteensä 312 miljoonalla eurolla aikavälillä 1.7.2017–30.6.2018. Luomun myynti lisääntyi 13 % verrattuna vuotta aiempaan vastaavaan ajanjaksoon. Vähittäiskaupan koko päivittäistavaramyynti kasvoi 3,1 % samalla aikavälillä.

Arvio luomutuotteiden myynnistä perustuu päivittäistavarakaupan ryhmittymiltä kerättyihin lukuihin. Luomun markkinaosuus on nyt 2,3 %. Kaupan asiantuntijat ovat arvioineet, että se saadaan helposti 2-3-kertaistettua, jos vain luomutuotteiden tarjontaa on riittävästi.

Toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila Pro Luomusta toteaa, että kasvupotentiaalia on yhä runsaasti.

”Luomu kiinnostaa nyt eniten nuorimpia kuluttajaryhmiä, joten kysynnän voi odottaa kasvavan myös tulevaisuudessa. Nuoret ostavat luomua etenkin ympäristöön, hyvinvointiin ja eläinten oloihin liittyvistä syistä”, hän täsmentää.

Suomen luomumarkkinat ovat kasvaneet yhtäjaksoisesti koko 2010-luvun ajan. Vuodesta 2011 luomun myynti vähittäiskaupoissa on noussut noin 90 %. Myynnin kasvua on siivittänyt luomutuotteiden valikoiman laajeneminen. Korkeimmat markkinaosuudet luomulla on kasviöljyjen ja kananmunien tuoteryhmissä, joissa luomun osuus on 18–20 % myynnin arvosta. Luomu myy hyvin myös lastenruokien sekä hiutaleiden ja suurimoiden tuoteryhmissä, joissa markkinaosuudet ovat 13–15 %.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-10-09

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus kestävä kehitys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC