...
Amcorin uusi barrieerikalvo sopii kierrätykseen
Amcorin uusi kalvo sopii hyvin pakkauspusseihin. Kuva: Amcor.

Amcorin monen vuoden kehitystyön tuloksena on saatu aikaan uusi polyolefiinista tehty barrieerikalvo. Se korvaa monikerroskalvoja joustopakkauksissa ja on täysin kierrätettävä.

Amcorin tiedotteen mukaan kalvo on merkittävä askel yrityksen tavoitteessa muuttaa kaikki pakkausmateriaalinsa kierrätettäviksi tai uudelleen käytettäviksi vuoteen 2025 mennessä. Uutta kalvoa voidaan käyttää sekä ympäröivissä että taivutettavissa suojakalvoissa joustopakkauksissa.

Nyt tuotteiden suojauksessa käytetään esimerkiksi pusseissa usein polyesteriä, alumiinia ja polyolefiiniä yhdistettyinä kalvoina, jolloin saadaan hyvät suojausominaisuudet. Tällaisia monikerroskalvoja ei voi kuitenkaan kierrättää.

”Käänteentekevä innovaatiomme on korkean suojaustason OPP-kalvo, jossa on SiOx (silikonioksidi) -päällystys. Kalvolla on erinomaiset ominaisuudet suojauksessa ja sulkemisessa. Se kestää myös korkean kuumuuden prosesseja”, sanoo Luca Zerbini, VP sustainability, marketing and innovation, Amcor Flexibles EMEA.

Amcorin kalvoa tullaan tarjoamaan kolmena eri laatuna. Kalvoja testataan nyt tuotannossa asiakkailla. Täysi markkinoille tulo tapahtuu sen jälkeen, kun yritys on investoinut toiseen SiOx- päällystystehtaaseen Euroopassa.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-10-02

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
joustopakkaukset kalvot kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC