...
Trukkien myynti uudella ennätystasolla
Trukkeja myydään nyt vilkkaasti. Kuvat: Toyota Material Handling Finland.

Suomessa myytävien trukkien markkinaluvut ovat nousseet kaikkien aikojen ennätykseen. Tämä ns. ”trukki-indeksi” kuvaa hyvin taloudellista aktiviteettia.

Suomen vuosimarkkina (12 kk) on tällä hetkellä 4 171 konetta (lähde WITS-tilasto), mikä tarkoittaa peräti 25 prosentin kasvua vuosimarkkinassa vuoden 2017 lopputilanteeseen verrattuna. Tämän kalenterivuoden aikana (01-08/2018) kasvua on ollut peräti 43 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Uusien trukkien myynti eli ns. ”trukki-indeksi” kuvaa Toyotan mukaan taloudellista aktiviteettia hyvin käytännönläheisellä tavalla. Trukkien käyttäjiä ovat mm. teollisuus, satamat, logistiikkakeskukset, kuljetusyritykset ja kaupan ala. Trukkeja tarvitaan rekka-autojen lastaukseen ja purkamiseen, tavaroiden ja raaka-aineiden siirtämiseen sekä varastointiin.

Edellinen ennätys oli vuodelta 2008, jolloin 12 kk:n trukkimarkkina oli hetkellisesti 4 056 konetta. Sen jälkeen markkina romahti finanssikriisin seurauksena peräti 60 prosenttia. Toipuminen on kestänyt kymmenen vuotta.

Trukkimarkkinan kasvu alkoi kiihtyä vuonna 2016, jonka jälkeen kasvua on tullut peräti 75 prosenttia kahdessa ja puolessa vuodessa. Viime aikoina investointeja ovat tehneet erityisesti kaupan ala ja teollisuus kautta linjan, aina pk-yrityksistä suuryrityksiin.

”Trukkimarkkinan kasvu kertoo siitä, että tällä hetkellä tavara liikkuu ja suomalaisten yrityksien tuotteet käyvät kaupaksi sekä Suomen rajojen sisäpuolella että vientimarkkinoilla. Emme ikinä uskoneet vuoden 2008 myyntilukujen palaavan, koska Suomesta hävisi kuitenkin niin paljon teollisuustuotantoa. Tällä hetkellä ei ole mitään merkkiä ainakaan investointitason laskusta, sillä patoutunutta kysyntää löytyy edelleen kaikilta aloilta. Loppuvuoden tarjouskanta näyttää edelleen todella korkealle”, kommentoi Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Nieminen.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-09-28

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kuljetuspakkaukset logistiikka

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC