...
L&T investoi muovin kierrätystekniikkaan
L&T kerää muovia sekä teollisuudelta että kotitalouksilta. Kuva: L&T.
L&T:n havainnollinen kaavio muovin kierrätyksestä.

Lassila & Tikanoja investoi Merikarvian muovinkierrätyslaitoksellaan Suomen oloissa moderneimpaan jätemuovin käsittelyteknologiaan ja kaksinkertaistaa laitoksen kapasiteetin.

Investoinnin myötä laitoksen käsittelykapasiteetti kaksinkertaistuu 20 000 tonniin vuodessa ja se pystyy käsittelemään entistä likaisempia ja hankalampia muovilaatuja.

L&T on jo tiedotteen mukaan markkinajohtaja teollisten muovien käsittelyssä. Merikarvialla sijaitseva kierrätyslaitos prosessoi erilaisia teollisuuden ylijäämä- ja hylkymateriaaleja sekä teollisuuden kuljetuslaatikoita uusioraaka-aineiksi. Tehdas valmistaa yli 100 erilaista uusiomuoviraetta, joita hyödynnetään pääosin kotimaisessa muoviteollisuudessa.

”Puhtaat ja tasalaatuiset materiaalit palautuvat jo tänä päivänä hyvin uusiokäyttöön, mutta potentiaalia on vielä runsaasti. Ympäristö- ja ilmastotietoisuuden lisääntyessä kysyntä ekologiselle uusioraaka-aineelle kasvaa ja tavoitteena onkin saada yhä suurempi määrä muovista kiertoon”, kertoo Lassila & Tikanojan Ympäristöpalveluiden toimialajohtaja Petri Salermo.

On arvioitu, että 25–40 % Suomessa käytetystä muovista käytetään erilaisissa pakkauksissa ja neljännes rakentamisessa. Erityisesti kaupan alalla ja rakentamisessa syntyy valtavia määriä sellaista jätemuovia, jonka kierrättäminen on aiemmin ollut hankalaa sen likaisuuden vuoksi.

Merikarvialle tehtävän investoinnin myötä käyttöön otettava uusi pesutekniikka mahdollistaa juuri näiden muovien jalostamisen korkealaatuisiksi raaka-aineiksi kiertotalouden logiikan mukaisesti. Jatkossa laitoksen avulla voidaan myös edistää kotitalousmuovien uudelleenkäyttöä.

Tavoitteena on, että uusi teknologia on käytössä kesällä 2019, mutta materiaalin vastaanotto voidaan aloittaa välittömästi. Tähän mennessä L&T on investoinut muovin kierrätykseen Merikarvialle yli 10 miljoonaa euroa ja nyt toteutettava lisäinvestointi on noin 3-5 miljoonan suuruinen. Jatkossa kapasiteettia voidaan edelleen kasvattaa muovin talteenoton lisääntyessä.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-09-27

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kierrätys muovipakkaukset muoviteollisuus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC