...
Arla kertoo maidon kulun tilalta tölkkiin
Arlan palvelu kertoo luomumaidon kulun tilalta tölkkiin. Kuva: Arla.

Arla Suomi avaa tiettävästi ensimmäisenä maailmassa maidon valmistusketjun maitotilalta meijerille lohkoketjuteknologiaa hyödyntämällä. Sen ansiosta kuluttajilla on vihdoin mahdollisuus nähdä koko maidon matka tilalta tölkkiin.

”Koko kehityshanke on lähtenyt kuluttajien toiveista. Kuluttajat haluavat, että ruoantuotanto on vastuullista ja läpinäkyvää. Meidän tavoitteenamme on maailman läpinäkyvin maidon valmistusketju”, markkinointipäällikkö Sanna Heikfolk Arlalta toteaa.

Maidon syntymatkaan voi tutustua valitsemalla tölkissä olevan pakkauspäivän Arlan verkkosivuilla sijaitsevassa Arla Maitoketjussa. Palvelu kertoo, mitä juuri sen maidon matkaan on sisältynyt, kuten montako lehmää ja maitolitraa tilalla on lypsetty, onko tilalla syntynyt vasikoita ja ketkä ovat olleet työvuorossa. Arla Maitoketjusta voi myös katsoa, mihin kellonaikaan auto nouti maidon tilalta, milloin maito saapui meijeriin purkitettavaksi sekä paljon muuta.

Tiedon avaaminen kuluttajille ei vaadi maidon valmistusketjussa erillistä työtä, koska maitotilalla, maidon keräilyssä ja meijerissä erilaisissa tiedonkeruupisteissä tallentuva tieto siirtyy automaattisesti Arla Maitoketjuun.

”Tällä hetkellä lohkoketjuteknologia on käytössä vasta yhdessä tuotteessamme, joka on Yhden tilan luomumaito. On mahdollista, että myöhemmin laajennamme sen muihinkin tuotteisiimme”, Arlan digitaalisista ratkaisuista vastaava päällikkö Tomi Sirén kertoo.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-09-20

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
älypakkaukset kuluttajapakkaukset nestekartonkipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC