...
Muovikassikampanjat yleistyvät kaupoissa
Netto-kauppaketju on ottanut Tanskassa käyttöön 1,5 kruunun (20 senttiä) pantin muovikasseille. Kuva: Netto.

Vähittäiskauppa pyrkii monin eri keinoin vähentämään muovikassien käyttöä. Tanskalainen Netto käyttää pantteja ja Suomen Lidl päivän myyntikieltoa.

Netto-kauppaketju on ottanut Tanskassa käyttöön 1,5 kruunun (20 senttiä) pantin muovikasseille. Kun liikkeen muovikassin palauttaa, saa siitä 2 kruunua (27 senttiä). Hinnoittelu on ollut käytössä neljä kuukautta. Palautettujen kassien määrä on ollut noin 10 prosenttia myydyistä.

Uudistuksen aikana myytyjen muovikassien määrä on vähentynyt eri puolilla Tanskaa 11–15 prosenttia. Netto käyttää palautetut kassit kierrätykseen ja korvaa ne kassilla, joka on tehty 80-prosenttisesti keräysmuovista.

Lidl poistaa kassit myynnistä päiväksi

Suomen Lidl turvautuu päivän myyntikieltoon vähentääkseen muovikassien ja hedelmäpussien käyttöä. Keskiviikkona 26.9. Lidlin kassoilla ei ole myynnissä kertakäyttöisiä muovikasseja eikä hedelmien ja vihannesten osastolla tarjolla muovipusseja. Tempauksella Lidl haluaa näyttää, että turhan muovin vähentäminen on helppoa. Jatkossa muovi- ja paperikassit ovat saman hintaisia Lidlissä.

Päivän ajan muovikassien tilalla kassalla on tarjolla samoja kesto- ja paperikasseja kuin normaalistikin ja hedelmäpussien tilalla biopusseja. Ensisijaisesti Lidl kannustaa asiakkaita ottamaan ostoksille mukaan oman kauppakassin.

Muovikassittoman keskiviikon jälkeen muovikassien hinta muuttuu Lidleissä. Torstaista 27.9. alkaen muovikassi maksaa saman verran kuin paperikassi, 25 senttiä.

"Olemme tehneet toimenpiteitä muovikassien kulutuksen vähentämiseksi ennenkin, mutta kulutus ei ole laskenut mielestämme riittävästi. Hinta ohjaa valintoja, joten päätimme korottaa muovikassin hintaa”, kertoo Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-09-20

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys muovikassit muovipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC