...
Mondilta hajotettava ja kierrätettävä pakkaus
Froschin monomateriaalista tehty pakkaus, joka voidaan jakaa osiin. Kuva: Mondi.
Werner & Mertz -yrityksen toimitusjohtaja Reinhard Schneider riisuu Froschin pussin. Kuva: Mondi.

Mondi ja Werner & Mertz ovat kehittäneet osiin hajotettavan ja täysin kierrätettävän polyeteenipussin joustopakkauksien tekoa varten.

Uutta materiaalia on tiedotteen mukaan kehitetty lähes neljä vuotta ja se on patentoitu. Innovaatio poistaa monia joustopakkausten kierrätyksen ongelmia. Kehitystyössä ovat olleet mukana Werner & Mertz, Mondi, EPEA Switzerland (Cradle to Cradle), Der Grüne Punkt – Duales System Deutschland ja Institut cyclos-HTP.

Yksi ongelmista on ollut lajittelu. Pakkaus tehtiin monomateriaalista, mikä on kierrätyksen onnistumisen edellytys. Tuotetta testattiin niin kauan, että löytyi kaikkia kierrätyksen osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Uusi pakkaus tarjoaa kierrätyksen lisäksi etuja myös sulkemisen vahvuudessa ja maksimitäytön määrässä.

Tuotteessa ratkaistaan myös painetun muovimateriaalin ongelma. Pussissa on kaksi kerrosta: painettu ulkokerros ja sisäkerros. Ne voidaan irrottaa toisistaan eri kierrätysvirtoihin soveltuviksi.

Pakkauksessa ei ole käytetty liimoja ja se on tehty kokonaan polyeteenistä. Pakkauksia tullaan ensimmäisenä käyttämään Frosch-tuotteiden joustopakkauksissa. 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-09-12

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
joustopakkaukset kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC