...
Painovärien hintojen nousu jatkuu Euroopassa
Painovärien käyttö vaatii nyt lisää suunnittelua. Kuva: Bobst.

Painovärien hintojen nousu on jatkunut kesän aikana ja valmistajat varoittavat uusista korotuksista. Hintoihin vaikuttavat erityisesti raaka-aineiden tiukka saatavuustilanne ja öljyn hinnan nousu. Myös poikkeukselliset ilmasto-olosuhteet ovat vaikeuttaneet tuotantoa maailmassa.

Uusin korotusilmoitus tuli Flint Groupilta elokuun lopussa. Yritys nostaa arkkipainamiseen tarkoitettujen perinteisten sekä UV-värien ja lakkojen hintoja Euroopassa. Korotukset vaihtelevat tekniikoittain ja ovat kaksinumeroisia niissä tuotteissa, joihin raaka-ainemarkkinoiden muutokset vaikuttavat eniten.

Flint Groupin mukaan raaka-ainemarkkinoiden keskittyminen jatkuu vauhdilla. Suuri vaikutus on Kiinan ‘Blue Skies’ -politiikalla, joka on pakottanut useita saastuttavia yrityksiä sulkemaan tuotantonsa, usein lopullisesti. Fotoiniaattorit ovat hätkähdyttävä esimerkki siitä, miten Kiinan toimenpiteet ovat vaikuttaneet tarjontaketjuun.

Myös uusia vaikeuksia on tullut esiin, mm. Euroopassa vallinnut kuivuus, joka on tiukentanut joidenkin materiaalien, kuten lakkojen saatavuutta. Raakaöljyn tuotantorajoitukset ja rahtihintojen nousu mainitaan myös Flint Groupin tiedotteessa kustannustekijöinä.

Kesä-heinäkuussa värien valmistajat kertoivat viimeksi hintojen korotuksista. Niitä perusteltiin raaka-ainemarkkinoiden tiukentumisesta. Korotuksia on tullut useita viime ja tänä vuonna ja ne ovat koskettaneet laajaa tuotevalikoimaa. Korotuksista ilmoittivat Flint, BASF, Hubergroup ja Sun Chemical.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-08-31

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
pakkausmateriaalit pakkauspainaminen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC