...
Löfbergs vaihtaa biomuoviin kahvipakkauksissa
Löfberg aloitti vuosi sitten kokeilut kahvipakkauksilla, joissa on biomuovia. Kuva: Löfbergs.


Myös Paulig on ottanut käyttöön uusia kahvipakkauksia, joissa hyödynnetään biomuovia.

Ruotsalainen kahvipaahtimo Löfberg on päättänyt korvata fossiilisen muovin kokonaan biomuovilla kahvipakkauksissaan vuoteen 2020 mennessä.

Paahtimo aloitti noin vuosi sitten kokeilut vihreän polyeteenin käyttämisestä kahvipakkauksissa. Tämä biomuovi on sokeriruokopohjaista. Nyt syksyllä aloitetaan fossiilisen muovin vaihtaminen biomuoviin pakkauksissa. Ensimmäiset uudet pakkaukset ovat jo kaupassa.

Uusissa pakkauksissa korvataan vasta osa fossiilisesta muovista uudella materiaalilla. Yrityksen tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä kaikki muovi on vaihdettu. Vuoden 2030 jälkeen käytetään vain kierrätettyjä tai uusiutuvia materiaaleja pakkauksissa.

”Lisäämällä vihreää polyeteeniä pakkauksin vähennetään niiden ilmastovaikutusta jopa 34 % ensimmäisessä vaiheessa. Tämä on tärkeä askel kohti maalia. jossa kaikki pakkauksemme on tehty uusituvasta tai kierrätetystä materiaalista”, sanoo Löfbergin vastuullisuusjohtaja Eva Eriksson.

Myös Paulig käyttää biomuovia

Myös Paulig on ottanut käyttöön uusia kahvipakkauksia, joissa hyödynnetään biomuovia.

Metsäyhtiö Mondi on kehittänyt Pauligille kahvipakkauksen, jossa muovilaminaattiin on käytetty myös uusiutuvaa raaka-ainetta. Pakkauksen fossiilisen muovin määrä ja hiilijalanjälki pienentyy nykyisestä.

Uutta pakkausta käytetään Pauligin Mundo-tuotemerkissä, joka on FairTrade- ja Organic-sertifioitu laatukahvi. Uusi pakkaus otetaan käyttöön tänä keväänä. Biomuovin raaka-aine on sokeriruoko.

Pauligin tavoitteena on korvata vuoteen 2025 mennessä kahvipakkauksissa kaikki fossiiliperäinen materiaali uusiutuvilla materiaaleilla.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-08-28

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
biomuovipakkaukset kestävä kehitys kierrätys kuluttajapakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC