...
Arla muuttaa Ruotsissa päiväysmerkintöjään
Arlan maitotuotteita Ruotsissa. Kuva: Arla.
Norjan meijerijätti Tine on jo ottanut lisämerkinnät käyttöön. Kuva: Packnews.se

Ruotsin Arla ottaa elokuusta alkaen käyttöön täydentäviä päiväysmerkintöjä tuotteissaan. Merkintä ”Usein hyvää jälkeen” tulee käyttöön 340 miljoonassa pakkauksessa.

Ruotsin elintarvikevirasto Livsmedelsverket antoi vuoden alussa ruotsalaisille tuottajille luvan ottaa käyttöön täydentäviä, vapaaehtoisia merkintöjä pakatuissa elintarvikkeissa. Merkinnöillä on tarkoitus valistaa kuluttajia siitä, että tuotetta voi usein käyttää, vaikka sen parasta ennen päivämäärä on ohitettu.

Arla ottaa merkinnät nyt käyttöön laajasti maidon, jugurtin, viilin ja kerman tuotepakkauksissa.

”Tämä on yksi keino auttaa ihmisiä ymmärtämään, että he voivat itse päättää, onko ruoka syötävää vai ei hajun, maun ja ulkonäön perusteella. Haluamme saada ihmiset ajattelemaan tätä. Se on hyvä tapa vaikuttaa ruokahävikkiin ja ilmastoon”, sanoo johtaja Ann Freudenthal Arlalta.

Pakkauksiin tulee myös ohjeita siitä, miten ruuan syömäkelpoisuuden voi määritellä.

Freudenthalin mukaan Arla tulee ottamaan merkinnän käyttöön periaatteessa kaikissa tuotteissaan. Norjan meijerijätti Tine käyttää jo vastaavaa merkintää tuotteissaan. Suomessa Valio ei ole tällaista merkintää tiettävästi vielä käyttänyt, eikä Arlakaan ole sitä heti tuomassa tuotteisiin.

”Arlalla on eri maissa paljon hienoja aloitteita. Jaamme niistä yrityksen sisällä tietoa ja parhaat leviävät useisiin maihin. Esimerkiksi tästä Ruotsissa toteutetusta pakkausmerkintähankkeesta on todella kiinnostavaa saada kokemuksia ja pohtia, voisiko vastaavaa tehdä myös Suomessa. Erityisen hyvää ruotsalaisten toteuttamassa ideassa on, että ihmiset eivät heitä hyvää maitoa ennen aikojaan pois”, sanoo Suomen Arlan viestintäjohtaja Sirpa Rinne.


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-08-24

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys pakkausmerkinnät ruokahävikki

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC