...
Suomeen saatiin neljä Scanstar-palkintoa
Jospakin Poutulle toteuttama kartonkivuoka oli yksi Scanstar-palkituista. Kuva: Scanstar.

Suomalaiset yritykset saivat puolet palkinnoista pohjoismaisessa Scanstar-kilpailussa. Palkinnot saivat omilla pakkausratkaisuillaan Adara Pakkaus, DS Smith, Jospak ja Sulapac.

Ruotsalaisille yrityksille myönnettiin kaksi palkintoa, Norjaan ja Tanskaan yhdet kumpaankin. Yhteispohjoismaiseen kilpailuun osallistui yhteensä 23 pakkausratkaisua Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta.

Kilpailun tuomaristo kuvaa kilpailuun osallistuneiden pakkausten tasoa korkeaksi. Suurin osa kilpailuun lähetetyistä töistä oli kuluttajille tarkoitettuja pakkauksia. Yllättävää kyllä, vain muutama kilpailutyö edusti verkkokauppapakkauksia, kommentoi kilpailun jury.

Kestävä kehitys ja käytettävyys olivat trendinä kilpailutöissä. Kilpailutöiden materiaaleja hallitsi tällä kertaa kuitupohjaisuus – vain muutama kilpailuun osallistunut pakkaus oli valmistettu muovista. Kilpailun tuomaristo arvosti palkintokriteereissään pakkausten suojaavuus- ja käytettävyysominaisuuksia, hyvää käyttäjäkokemusta, pakkauksen tarjoamaa tietoa ja kestävää kehitystä, samoin kuin helppoa hävitettävyyttä käytön jälkeen.

Scanstar on yhteispohjoismainen pakkausalan toimijoiden kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1969 lähtien. Kilpailu on avoin kaikille Skandinaviassa suunnitelluille tai valmistetuille pakkauksille ja sen järjestämisvastuussa ovat vuorovuosina Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pakkausalan toimialajärjestöt. Tänä vuonna kilpailun järjesti Tanska. Suomea tuomaristossa edusti Markus Joutsela Aalto-yliopistosta.

Scanstarilla palkitut pakkausratkaisut pääsevät osallistumaan pakkausalan maailmanmestaruuskilpailuna pidettyyn Worldstar-kilpailuun, jonka järjestäjä on World Packaging Organization WPO.

Kaikki Scanstarilla palkitut pakkausratkaisut ja tuomariston perustelut löytyvät täältä.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-08-06

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kilpailut pakkaussuunnittelu

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC