...
Polarica tarkastaa pakkaukset röntgensäteellä
Polarica käyttää Ishidan laitteita lihatuotteiden tarkastukseen. Kuva:Ishida.
Polarican tehtaanjohtaja Kalle Hutamella. Kuva: Ishida.

Lihantuottaja Polarica ottaa käyttöön Ishidan röntgeneillä toimivat lihatuotteiden tarkastuslaitteet. Niillä liha voidaan tarkastaa monipuolisesti ja tarkasti.

Polarican tehdas Rovaniemellä on suuri poronlihan ja muiden riistatuotteiden jalostaja. Tuotteet pakataan 2,5-30 kilon pakkauksiin. Kun jalostetaan riistaa, on erittäin tärkeää löytää lihassa mahdollisesti olevat luodit. Metallinpaljastin soveltuu tähän tarkoitukseen, mutta Polarican tehtaanjohtaja Kalle Huhtamellan mukaan Ishidan järjestelmät ovat paljon tarkempia ja pystyvät havaitsemaan laajasti muita vieraita esineitä lihassa.

”Tuoreen lihan vesipitoisuus on erityinen ongelma metallinpaljastimille. Ne on kalibroitava ongelman poistamiseksi, mutta se heikentää tarkastuksen tehokkuutta”, Huhtamella sanoo.

”Ishidan röntgenlaitteet eivät häiriinny vedestä ja ne pystyvät havaitsemaan myös esimerkiksi lasia, kiinteää muovia ja luita. Tämä on meille suuri etu tiukassa laadunvalvonnassa”.

Polarican hankkimista kahdesta Ishida IX-GA 4075 -laitteesta toinen tarkkailee tuoreen lihan pakastepakkauksia ja toinen leikatun lihan pakkauksia, joiden koot ovat 80-00 grammaa. Ishidan laitteissa on itse oppiva Genetic Algorithm (GA) -järjestelmä, joka takaa maksimaalisen tarkkuuden ja luotettavuuden. Ne ovat myös helppokäyttöisiä, sanoo Huhtamella.

Polarica on hankkinut Ishidalta myös uuden 14 pään vaakajärjestelmän entisen järjestelmän tilalle. Laitteet toimittaa Ishidan Suomen edustaja Multivac Oy.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-06-27

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC