...
Palkittu teepussi on muoviton ja biohajoava
Kuva: Ahlstrom-Munksjö.

Ahlstrom-Munksjön kehittämä biomuovia hyödyntävä teepussi voitti kestävän kehityksen mukaisen tuoteinnovaation palkinnon World Tea Expo -messuilla.

Palkinnon sai yrityksen teepussimateriaali Fiber+. Se kuuluu Ahlstrom-Munksjön kahvin ja teen biopohjaisten suodatinpapereiden valikoimaan. Niissä fossiilinen muovi on korvattu PLA-biomuovilla, joka yleensä valmistetaan maissitärkkelyksestä. PLA on uusiutuva ja kompostoituva materiaali. Sillä on samat kuumasuljentaominaisuudet kuin perinteisillä muoviratkaisuilla.

”Nykyiset suodatinratkaisut kuumasuljettaville teepusseille perustuvat yleensä selluloosaan ja fossiiliseen muoviin. Me tarjoamme yhtenä ensimmäisistä yrityksistä kompostoituvan materiaalin, joka voidaan sulkea ja valmistaa tuotteeksi tehokkaasti”, sanoo Stuart Nixon, VP of the Beverage and Casing business, Ahlstrom-Munksjö.

Fiber+ materiaalin on sertifioinut kompostoivaksi Itävallan TUV. Materiaalia tuotetaan Ahlstrom-Munksjön Chirnsiden tehtaalla Britanniassa. Uutta materiaalia tulee käyttämään mm. brittiläinen kauppaketju Co-op, joka myy vuosittain noin 367 miljoonaa teepussia.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-06-20

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
biomuovipakkaukset elintarvikepakkaukset juomapakkaukset kestävä kehitys kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC