...
IKEA ja Neste kehittävät biomuovituotteita
IKEAn muovilaatikoita. Kuva: IKEA.

IKEA ja Neste kehittävät yhdessä uusia kierrätettäviä ja uusiutuvia materiaaleja, jotka korvaavat fossiilisia raaka-aineita muovituotteissa.

Yhtiöiden kaupallisen tason pilotti alkaa syksyllä 2018. Siinä on tiedotteen mukaan kyse ensimmäisestä laajamittaisesta bioperäisestä polypropeenin tuotannosta maailmassa. Tuotanto perustuu Nesteen sataprosenttisesti kierrätettäviin materiaaleihin, joiden valmistuksessa käytetään mm. kestävästi tuotettua kasviöljyä ja käytettyä ruokaöljyä. Materiaaleja käytetään mm. IKEAn muovisten säilytyslaatikkojen valmistamiseen siten, että materiaalista on 20 % uusiutuvaa.

”Tämä uusi materiaali on merkittävä askel kohti fossiilivapaata tulevaisuutta. Kukaan ei ole aiemmin pystynyt tuottamaan PP-muovia fossiilivapaasta raaka-aineesta muuta kuin laboratoriomittakaavassa. Nyt olemme Nesteen kanssa varmistaneet, että se on mahdollista laajassa mittakaavassa”, sanoo Erik Ljungblad, Ruotsin IKEAn muovituotteiden päällikkö.

IKEAn uuden ympäristöstrategian tavoitteena on vähentää kauppajätin ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeä eri toimenpiteillä. Kaikkien vaikutusten pitäisi näkyä vuoteen 2030 mennessä. Yritys käyttää tuotteissaan vuoden 2020 jälkeen vain kierrätettävästä materiaalista tehtyä muovia.

Strategiaan kuuluu päätös lopettaa fossiilisista raaka-aineista tehtyjen kertakäyttöisten muovituotteiden valmistaminen ja myyminen vuoteen 2020 mennessä.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-06-11

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
biomuovipakkaukset kestävä kehitys kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC