...
Uusi pakkausdesign haastaa kuplamuovin
Iiro Nummisen työ "Stretching Inner Part" voitti suunnittelukilpailun. Kuva: Metsä Board.

Metsä Boardin kansainvälisen pakkaussuunnittelukilpailun voittaja on selvillä. Iiro Nummisen uusi design haastaa kuplamuovin kiinnitysratkaisuna verkkokaupassa.

Metsä Boardin kansainvälisen Better with Less – Design Challenge pakkaussuunnittelukilpailun voittaja on selvillä. Tasokkaista kilpailutöistä ylitse muiden nousi Iiro Nummisen työ "Stretching Inner Part", jota tuomarit kuvailevat muun muassa monipuoliseksi, esteettiseksi, skaalautuvaksi ja helposti toteutettavaksi.

E-commerce-kategoriassa kilpaillut voittajatyö on kartongista valmistettu pakkauksen sisäosa, joka taipuu hyvin erityyppisten tuotteiden pakkaamiseen ja tarjoaa ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon kuplamuoville. Innovatiivisen muotoilunsa ansiosta pakkauksen sisäosa pitää tuotteen paikallaan kuljetuksessa. Numminen palkitaan 10 000 euron pääpalkinnolla työstään.

"Voittanut suunnittelutyö tarjoaa uuden kestävämmän ja esteettisemmän vaihtoehdon kuplamuoville. Suunnitelmassa pakkausmateriaalin jäykkyys ja vahvuus on tasapainotettu hienosti tarjoamaan hyvä tuki pakattavalle tuotteelle. Tulos on erittäin houkutteleva, monipuolinen, skaalautuva ja soveltuu monenlaiseen käyttöön”, sanoo tuomariston puheenjohtaja ja jäsen Cyril Drouet, joka on Metsä Boardin Design & Innovation Director.

Tuomaristo myönsi kilpailun ensimmäisen kunniamaininnan Jeroen Caelenin työlle ”Plastic banning toilet roll”. Kartongista valmistettu kuusikulmainen, putkimallinen wc-paperipakkaus toimii myös katseenkestävänä wc-paperitelineenä. Se vetosi tuomariston lisäksi laajempaan yleisöön, sillä kilpailutyö oli myös yleisön suosikki.

Better with Less – Design Challenge -kilpailu haastoi pakkaussuunnittelijat kehittämään toimivampia ja ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja arjesta tutuille päivittäistavaroille. Marraskuussa 2017 käynnistynyt kilpailu inspiroi suunnittelijoita ympäri maailmaa – kaiken kaikkiaan 302 työtä lähetettiin 38 eri maasta. Kilpailun tuomaristoon kuului kansainvälinen joukko pakkausdesignin asiantuntijoita.

Kaikki voittaneet työt löytyvät kilpailun sivustolta http://www.betterwithless.org/


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-06-05

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC