...
Huhtamäki kokeilee muovitonta pakkausta
Kuvat: Huhtamäki.

Huhtamäki kokeilee uusiutuvasta kuidusta tehtyä muovitonta tarjoilupakkausta Britanniassa kesäkuun alusta. Pakkauksen on kehittänyt kolme yritystä EU:n tuella.

Huhtamäen yhteistyökumppanit projektissa ovat metsäyhtiö Södra ja Saladworks-yritys. Projektin nimi on FRESH ja sitä on rahoittanut EU. Projekti jatkuu vuoteen 2020 asti.

Konseptia testaan italialaistyyppisillä valmisruuilla suuressa brittiläisessä kauppaketjussa. Tavoitteena on kehittää toimiva kuitupohjainen pakkaus vaihtoehdoksi muovipohjaisille pakkauksille, jotka ovat ongelmallisia kierrätyksen kannalta.

Pakkauksissa käytetään Södran kehittämää Durapulp-materiaaliaa, joka sopii herkille elintarviketuotteilla ja on tehty FSC-sertifioidusta kuidusta.

Huhtamäelle enemmistö pikarivalmistajasta

Huhtamäki laajentaa myös tarjoilupakkausten tuotantoaan Irlannissa yrityskaupan avulla. Huhtamäki on ostanyt 70 prosentin osuuden irlantilaisesta kartonkipikarien valmistajasta Cup Print Unlimited Companysta. Yrityskauppa parantaa Huhtamäen asemaa lyhyissä sarjoissa valmistettavien asiakaspainettujen kuppien kasvavilla markkinoilla sekä vahvistaa Huhtamäen verkkokauppatoimintoja.

CupPrint on erikoistunut valmistamaan asiakaspainettuja kartonkipikareita lyhyissä sarjoissa ja nopealla toimituksella. Sen verkkopalvelumalli mahdollistaa pienten tuotantosarjojen tehokkaan suunnittelun ja toimituksen. CupPrintin vuosiliikevaihto on noin 14 miljoonaa euroa, ja se työllistää yhteensä noin 110 henkilöä tuotantolaitoksessa Irlannissa ja myyntitoimistossa Saksassa.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-06-05

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset kartonkipakkaukset kestävä kehitys kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC