...
Komissio ehdottaa kieltoja kertakäyttötuotteille
Kertakäyttöinen muovinen snapsilasi on kieltouhan alainen tuote. Kuva: Tuontitukku.

Euroopan komissio ehdottaa uusia EU:n laajuisia sääntöjä roskaantumisen vähentämiseksi. Säännöt koskevat kymmentä EU:n rannoilta eniten löytyvää kertakäyttöistä muovituotetta sekä kadonneita tai hylättyjä kalastusvälineitä.

Yhdessä nämä tuotteet muodostavat 70 prosenttia merissä olevista roskista. Uusilla säännöillä kiellettäisiin muovi tietyissä tuotteissa. Tapauksissa, joissa käytettävissä on kohtuuhintaisia vaihtoehtoisia tuotteita, kertakäyttöisten muovituotteiden saattaminen markkinoille kielletään. Kieltoa sovelletaan muovisiin vanupuikkoihin, ruokailuvälineisiin, lautasiin, pilleihin, juomien sekoitustikkuihin ja ilmapallojen varsiin, jotka kaikki on valmistettava kokonaan kestävämmistä materiaaleista.

Kertakäyttöisiä muovista valmistettuja juomapakkauksia aiotaan sallitaan markkinoilla vain, jos niiden korkit ja kannet pysyvät niissä kiinni.

Komissio haluaa myös asettaa jäsenvaltioille tavoitteet muovisten elintarvikepakkausten ja juomamukien kulutuksen vähentämiselle. Keinoja tähän olisivat mm. vaihtoehtoiset tuotteet ja kertakäyttötuotteiden maksullisuus.

Komission ehdotukset menevät seuraavaksi Euroopan parlamentin ja neuvoston hyväksyttäväksi. Ehdotukset liittyvät EU:n muovistrategian toteuttamiseen.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-05-29

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys muovipakkaukset muovipullot tarjoilupakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC