...
Tesco vähentää parasta ennen -merkintöjä
Kuva: Tesco.

Suuri brittiläinen kauppaketju on päättänyt poistaa ”Parasta ennen” -merkinnän lähes 70 omalta hedelmä- ja vihannestuotteeltaan ruokahävikin pienentämiseksi.

Tuotteisiin kuuluu esimerkiksi omenoita, perunoita, tomaatteja, sipuleja, sitruunoita ja muita sitrushedelmiä.

Brittiläisessä NFWI:n teettämässä tutkimuksessa todettiin, että vähemmän kuin puolet vastaajista ymmärsi, mitä tämä merkintä pakkauksessa tarkoittaa. Sen sijaan yli 70 % vastaajista ymmärsi oikein, mitä ”Viimeinen käyttöpäivä” -merkintä tarkoittaa pakkauksessa.

Tesco perustelee päätöstään juuri sillä, että kuluttajat eivät aina ymmärrä näiden merkintöjen eroa ja heittävät täysin syömäkelpoista ruokaa roskiin.

Parasta ennen -merkinnällä tarkoitetaan Eviran mukaan vähimmäissäilyvyysaikaa, johon saakka elintarvike ainakin säilyttää sille tyypilliset ominaisuudet. Yleensä elintarvike on käyttökelpoinen vielä päiväyksen jälkeenkin. Tämä merkintä ei ole pakollinen pakkauksessa.

Viimeinen käyttöpäivä -merkintä sen sijaan on nimensä mukaisesti päivä, jolloin valmistaja on tarkoittanut tuotteen viimeistään käytettäväksi. Viimeinen käyttöpäivä on merkittävä hyvin herkästi pilaantuviin tuotteisiin, jotka jo lyhyen säilytyksen jälkeen saattavat aiheuttaa terveysvaaran. Parasta ennen -merkintä sen sijaan liittyy pikemminkin tuotteen laadullisiin ominaisuuksiin.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-05-29

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset pakkausmerkinnät

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC