...
Joustopakkauksilla on kysyntää Euroopassa
Tuotevariaatiot lisäävät joustopakkausten kysyntää. Kuva: Amer.

Joustopakkausten käyttö kasvoi 2 % vuonna 2017 Euroopassa. Uuden tutkimuksen mukaan alan kasvunäkymät näyttävät lähivuosina hyviltä.

Markkinoiden koko oli viime vuonna noin 14 miljardia euroa. Se tulee nousemaan noin 16 miljardiin euroon vuoteen 2022 mennessä, ennustaa alaa tutkinut PCI Wood Mackenzie. Globaalin markkinan koko olisi silloin 107 miljardia USA:n dollaria.

Joustopakkausten tuotantoa kasvattanut monien loppukäyttömarkkinoiden terve kasvu, sanoo Flexible Packaging Europe (FPE) -järjestö. Sen mukaan kahvin, lemmikkieläinten ravinnon ja tuoretuotteiden kysynnän kasvu lisää joustopakkaamisen tarvetta. Samaan suuntaan vaikuttavat pienempien kotitalouksien ja tuotevariaatioiden lisääntyminen.

FPE:n mukaan trendinä on kiinteiden pakkausten korvaaminen joustopakkauksilla. Tämä trendi näkyy myös Euromonitor Internationalin keräämissä tilastoissa. Niiden mukaan makeisten syönti polkee paikallaan, mutta välipalatuotteiden, juuston, kahvin, kuivatuotteiden ja lemmikkieläinten ravinnon kulutus kasvaa.

Print&Media-lehden numerossa 4/2018 on laaja artikkeli joustopakkausmarkkinoiden trendeistä. Lehden voi tilata paperiversiona tai ostaa digitaalisena näköislehtenä täältä https://pmlehti.fi/lehti/  Lehti ilmestyy 1.6.

 

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-05-24

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
joustopakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC