...
Pesuainepakkauksiin lisää kierrätysmuovia
Kuva: Henkel.

Saksalainen Henkel lisää kierrätysmuovin käyttöä pesuainepakkauksissaan. Ratkaisuja kehitetään yhteistyössä pakkauksia valmistavan Mondin kanssa.

Kuluttajatuotteita valmistava Henkel on lanseerannut valkoisen joustopakkauksen Megaperls-pesuaineelle. Pakkauksessa on käytetty polypropeeni/polyeteeni-laminaattia, jossa polyeteenistä 30 % on teollisuuden jätemuovia. Koko pakkauksessa kierrätysmuovin osuus on 10 %.

Vaikka kierrätysmuovin osuus on vielä näin pieni, se on Henkelin mukaan jo saavutus. Pakkauksessa käytetään hyvin ohutta laminaattia, joka esteettisistä syistä on pinnaltaan täysin valkoista. Pakkauksen on myös täytettävä tällaisen pakkauksen tyypilliset avaus- ja käsittelyvaatimukset.

”Tavoitteenamme on kyllä pakkaus, jossa puolet koko materiaalista on kierrätysmuovia”, kertoo Henkelin asiakaspäällikkö Timo Müller.

Henkel on myös alkanut käyttää yhä enemmän kierrätysmuovia muissa pakkauksissaan. Esimerkiksi Tonavan rannoilta kerättyä muovia on käytetty nestemäisten pesuaineiden pakkauksissa.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-05-24

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
biomuovipakkaukset joustopakkaukset kuluttajapakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC