...
Väritoimittaja Siegwerk edistää EGP:tä
EGP-sertifikaatin luovutuksessa vasemmalta Tomi Havia (Marvaco) ja Satu Autio sekä Jukka Tervakoski (Siegwerk). Kuvat: Marvaco ja Siegwerk.

Painovärien toimittaja Siegwerk Group on saanut laajennetun väriavaruuden EGP-kumppanuussertifikaatin. Sertifikaatti myönnettiin yrityksen offset- ja fleksopainovärien tuomista uusista mahdollisuuksista mm. pakkauskartongeille sekä kuitu- ja muovimateriaaleille.

Tunnuksen myönsi EGP-teknologian kehittäjä ja reprokumppani Marvaco Oy. Yhdessä Siegwerkin kanssa Marvaco on toteuttanut EGP-ratkaisuja fleksopainoille liuotin- ja vesipohjaisilla väreillä sekä offsetväreillä kartonkipakkauspainoille.

Siegwerk on kehittänyt uudet EGP (Expanded Gamut Printing) -painovärisarjat offset- ja fleksopainatukseen. Uudistuksen myötä pakkausten värikyyttä voidaan lisätä, samalla kun painotuotannon joustavuus kasvaa ja painotyön kuntoonlaitto nopeutuu. EGP:n positiivinen vaikutus myös ympäristön kuormitukseen on merkittävä, kun hukkamateriaalia sekä liuottimien käyttöä voidaan vähentää ja samaan aikaan värinkäytön tehokkuus kasvaa.

"EGP on kohottanut painolaatua sekä antanut mahdollisuuden uudenlaisiin, entistä monipuolisempiin painatusratkaisuihin", kertoo Siegwerk Finland Oy:n Jukka Tervakoski.

"Jatkuva painovärien kehittäminen Siegwerkillä takaa pakkauspainatusten onnistumisen ja EGP-tekniikan hyödyt painokumppaneillemme sekä brändinomistajille ovat selkeät", kertoo Siegwerk Finland Oy:n Satu Autio.

EGP on yleistyvä värierottelutekniikka, jossa painatus toteutetaan digitaalisesti avustetulla värinsekoituksella entistä ennustettavammin, tarkemmin ja puhtaammin. CMYK-väriavaruutta rikastetaan OGV (Orange, Green, Violet) -prosessiväreillä, jolloin värejä vaihtamatta painotyössä voidaan toteuttaa yli kaksinkertainen sävylukumäärä Pantone+ -sarjaan verrattuna, vain seitsemää vakioväriä käyttäen.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-05-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
fleksopainotyöt offsetpainotyöt pakkauspainaminen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC