...
Muovipakkaus pitää ruokahävikin kurissa
RPC:n palkittu X-Hance kalvo on läpinäkyvä mutta hengittävä kalvomateriaali, joka pidentää ruuan hyllyikää kaupassa. Kuva: RPC.

Muoviteollisuus tarjoaa verkossa uudella sivustolla lisää tietoa muovipakkausten toimivuudesta ja tarpeellisuudesta. Ilman muovipakkauksia ruokahävikki ei pysyisi kurissa.

Muovipakkaukset herättävät julkisessa keskustelussa paljon intohimoja. Pakkauksia pyritään vähentämään eri keinoin. Muoviteollisuus ry haluaa edistää keskustelua siitä, millaista on muovien vastuullinen käyttö. Keskeisin tekijä on muovien kierrätys ja muu asianmukainen hyödyntäminen varsinaisen käytön jälkeen. Melkein kaikki muovit voidaan hyödyntää materiaalina tai energiana.

Muoviteollisuus on avannut kierrätyksestä kertovan sivuston www.muovikuuluukiertoon.fi, joka kertoo mm. muovin käytöstä ja kierrätyksestä ruokapakkauksissa. Sivuston mukaan muovilla on tärkeä merkitys elintarviketurvallisuudessa elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden pakkaamisessa.

Muovista valmistettu kestävä pakkaus suojaa tuotetta pilaantumiselta ja ulkoisilta haitoilta, kuten kolhuilta kuljetuksen aikana. Muovi siis vähentää ruokahävikkiä ja varmistaa elintarvikkeille pitkän käyttöajan. Kevyenä materiaalina muovi myös tehostaa kuljetuksia logistiikkaketjun eri vaiheissa. Nämä kaikki ovat luonnonvarojen säästämiseen tähtääviä asioita.

Teollisuus on myös käynnistänyt #ämpäristöteko -kampanjan. Sillä tähdätään siihen, että kotitalouden toisivat ämpärit ja muut kovamuoviset tuotteet kierrätykseen Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-05-22

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset kestävä kehitys kierrätys muovipakkaukset muoviteollisuus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC