...
Takon offsetpainolle EGP-sertifikaatti 
Kuvassa vasemmalta Vili Siikakoski (Takon kotelotehdas), Tomi Havia (Marvaco) ja Jussi Timo, Jani Markkanen sekä Jari Tahkokorpi (Takon kotelotehdas). Kuva: Pyroll.

Pyroll Takon Kotelotehdas Oy:lle on myönnetty Euroopan ensimmäinen offsetpainon EGP-kumppanuussertifikaatti. EGP:n avulla parannetaan painolaatua.

Sertifikaatti myönnettiin tiedotteen mukaan tunnustuksena uusista offsetpainatuksen mahdollisuuksista pakkauskartongeille. Sertifikaatin luovutti EGP-teknologian edelläkävijä ja Pyrollin reprokumppani Marvaco Oy.

Takon Tampereen Kotelotehdas hyödyntää EGP:tä (Expanded Gamut Printing) uudessa offsetpainokoneessa. Yhteistyössä Marvacon kanssa implementoidun EGP-prosessin avulla pakkauspainatusten laadukkuus paranee entisestään.

EGP:n positiivinen vaikutus ympäristöön on merkittävä.  EGP:n myötä saavutettu laajennettu väriavaruus ja vakioitu värijärjestelmä pienentävät ympäristökuormitusta. Kyseessä on vihreämpi tapa painaa pakkauksia kuin mitä perinteinen sekoiteväripainatus on voinut tarjota.

”Painotuotannon joustavuus on kasvanut ja kuntoonlaitot ovat nopeutuneet. EGP on kohottanut painolaatua sekä antanut mahdollisuuden uudenlaisiin, entistä monipuolisempiin painatusratkaisuihin mm. värisävyjen lisääntymisen ja yhdistelmäpainatuksien avulla”, kertoo Takon Tampereen Kotelotehtaan yksikönpäällikkö Jussi Timo.

EGP on reprotekniikka, jossa painatus toteutetaan digitaalisesti avustetulla värinsekoituksella entistä ennustettavammin, tarkemmin ja puhtaammin. Värierottelussa CMYK-väriavaruutta rikastetaan muun muassa OGV (Orange, Green, Violet) -lisäprosessiväreillä, jolloin värisävyjen määrä yli kaksinkertaistuu Pantone+ -sarjaan verrattuna.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-05-08

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kartonkipakkaukset offsetpainotyöt pakkauspainaminen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC