...
Mondin kierrätettävä barrieerikalvo palkittiin
Mondi on kehittänyt PE-muovista tehdyn BarrierPack Recyclable -kalvon.
Systalen Primus HPDE -muovipullo on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista.

Mondin kehittämä täysin kierrätettävä barrieerikalvo palkittiin parhaana teknisenä innovaationa Plastics Recycling Awards Europe -kilpailussa.

Estokalvoja sisältäviä pakkauksia on ollut vaikea tai mahdoton kierrättää, koska päällekkäiset kalvomateriaalit ovat usein erilaisia. Mondi on kehittänyt PE-muovista tehdyn BarrierPack Recyclable -kalvon, joka on yrityksen mukaan täysin kierrätettävä ja kuitenkin mekaanisilta ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen hyvä.

”Tämä innovaatio on erittäin tärkeä edistysaskel pakkausten barrieerimateriaalien kehittämisessä, siksi he voittivat”, perusteli palkintoa tuomariston jäsen Karen Laird.

Mondin mukaan uusi kalvo kehitettiin valmiille pusseille sekä FFS-rullamateriaaliksi. Se sopii kuiviin ruokatavaroihin, hygieniatuotteisiin ja lemmikkieläintuotteisiin. Kalvossa on kaksi PE-kerrosta ja se on jäykempi, vahvempi ja kevyempi kuin saman paksuiset tavalliset PET/PE -laminaatit.

Kilpailussa palkittiin myös paras kierrätysmateriaalista tehty tuote. Se oli Systalen Primus HPDE -muovipullo, joka on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista. Pulloa on käytetty Emsalin puhdistusaineiden pakkauksissa vuodesta 2016 lähtien. 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-04-26

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kalvot kestävä kehitys kierrätys kilpailut muovipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC