...
Wipakilta superohut kalvo elintarvikkeisiin
Wipakin kalvoja käytetään elintarvikkeiden pakkauksissa. Kuva: Wipak.

Wipak on kehittänyt edelleen elintarvikepakkausten superohuita kalvojaan. Uusia kestävän kehityksen mukaisia kalvoja tehdään Suomessa.

Wipak on tiedotteen mukaan kehittänyt monikerroskalvojen ohennustekniikkaa parantaakseen superohutta SC Plus -coextruusio-kalvoaan. Sitä tuotetaan Suomessa NC1-tuotantolinjalla, jonka kehittämiseen on panostettu huomattavasti resursseja. Linjalta saadaan nyt enemmän ja laadukkaampaa kalvoa kuin koskaan.

”Elintarvikkeiden valmistajat vaativat entistä ohuempia ja ympäristöä säästäviä pakkausratkaisuja, jotka eivät tee kompromisseja pakkausten kestävyyden ja toimivuuden suhteen”, kertoo Patrick Verhelst, myynti- ja markkinointijohtaja, Wipak Group.

”Pystymme tuottamaan SC Plus -kalvoa tehokkaammin kuin koskaan. Kalvolla on uniikki rakenne, joka mahdollistaa pakkauksen keventämisen huomattavasti. Kalvo on jäykkä, mutta hyvin ympäristöystävällinen pakkausratkaisu, joka on saatavilla 50–150 mikronin paksuisena. Kalvoon tarvitaan 25 % vähemmän materiaalia kuin tavalliseen kalvoon. Logistiikassa kalvo säästää tilaa, resursseja ja kustannuksia”, Verhelst sanoo.

Wipakin laskelmien mukaan SC Plus -kalvolla tehdyt pakkaukset vähentävät kasvihuonepäästöjä 40 % tavalliseen ratkaisuun verrattuna.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-04-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikekalvot elintarvikepakkaukset kestävä kehitys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC