...
Kahvi pysyy suomalaisten suosiossa
Kuva: Kahvi.fi

Suomalaisten kahvin kulutus on pysynyt samalla korkealla tasolla, mutta kahvin juonti monipuolistuu erilaisten tuotevaihtoehtojen lisääntyessä.

Paahdetun kahvin kulutus on pysynyt Suomessa vuosikymmenet lähes samana. Suomalaiset joivat vuonna 2017 kahvia 9,6 kiloa henkeä kohden, mikä vastaa pitkän aikavälin keskiarvoa. Luvut on kerännyt Kahvi- ja paahtimoyhdistys.

Vaikka kahvin kulutuksen määrä on vakiintunut, kahvivalikoimavaihtoehdot ovat lisääntyneet. Paahtimot ovat tuoneet markkinoille kahvinystävien iloksi yhä enemmän uusia makuvaihtoehtoja, kuten tummempipaahtoisia kahveja. Suomalaiset suosivat kuitenkin edelleen kansallista erikoisuuttamme eli aromikasta vaaleapaahtoista kahvia. Sitä on nautitusta kahvista yli 80 prosenttia. Vaaleapaahtoiset kahvit ovat juuri nyt trendikkäitä maailmalla.

”Monipuolistunut valikoima vahvistaa entisestään kahvinjuontia tärkeänä osana suomalaista ruokakulttuuria. Suomi profiloituu eniten kahvia juovana kansana maailmassa. Kahvi kuuluu meillä arkeen ja juhlaan, isoihin mukeihin ja pieniin juhlakuppeihin”, Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen asiamies Marleena Tanhuanpää sanoo.

”Take away -kultturi ja cold brew -juomat ovat nousussa trendinä. Kahvi on myös tärkeä osa työpaikkojen viihtyisyyttä ja työhyvinvointia”, Tanhuanpää lisää.

Kotimaisten paahtimoiden toimitukset kaupalle ja suurkeittiöille vähenivät vuonna 2017 reilut kuusi prosenttia edellisvuodesta eli 43 miljoonaan kiloon. Myös paahdetun kahvin kokonaistoimitukset tuonti mukaan luettuna vähenivät parilla prosentilla edellisvuodesta 53 miljoonaan kiloon. Pikakahvin tuonti kasvoi 11 prosenttia.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-04-19

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC