...
Jospakin vuoka tulee kuluttajamarkkinoille
Jospakin vuoka. Kuva: Jospak.

Jospakin kehittämä kuitupohjainen ja muovia säästävä elintarvikepakkaus otetaan käyttöön kuluttajamarkkinoilla. Ensimmäinen käyttäjä on Vegem.

Start-up-yritys Jospak on kehittänyt ympäristöystävällistä vuokaa vuodesta 2014. Jospakin vuoka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle. Jospakin pakkauksen muodostavat mikroaaltopahvi sekä erillinen muovikalvo, joten se soveltuu suojakaasupakkaamiseen. Käytön jälkeen kuluttaja voi irrottaa Jospak-vuoan kalvovuorauksen ja kierrättää materiaalit omina jakeinaan kartonki- ja muovikeräykseen. Aaltopahvi toimii myös painopinta-alana brändiviestintään, joten se vähentää elintarviketuotteiden ylipakkaustarvetta.

”Jospak-vuoassa on jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä muovisessa elintarvikevuoassa”, kertoo Jospak Oy:n toimitusjohtaja Tarja Heikkilä.

Tamperelainen kasvisruoka-alan yritys Vegem valitsi vegaanisen ja soijattoman Seitan-kebabin pakkaukseksi Jospakin pakkauksen. Vegem Seitan-kebab on Jospakin ensimmäinen kuluttajamarkkinoille lanseerattava pakkaus.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-04-10

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset kestävä kehitys kierrätys kuitupakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC