...
Hyvinvointi korostuu ruokavalinnoissa
Kauran suosio on kasvussa mm. tuorepuurona. Kuva: Raisio.

Henkilökohtainen hyvinvointi korostuu valintaperusteena ruokavalinnoissa Raision teettämän kyselyn mukaan. Ruokakäyttäytyminen muuttuu nyt vauhdilla.

Ruokakulttuuri elää Raision tiedotteen mukaan parhaillaan murrosvaihetta, joka on vasta alussa. Sen ytimessä on kasvipohjaisten elintarvikkeiden käytön yleistyminen. Tämän voi havaita selvästi erilaisista kauratuotteista, joiden kysyntä jatkaa kasvuaan. Raision teettämässä Ruokakulttuurin muutos -kyselyssä selvitettiin syömiseen liittyviä asennemuutoksia. Tärkeimmäksi vaikuttimeksi paljastui halu lisätä omaa hyvinvointia, mitä pidettiin tärkeämpänä kuin esimerkiksi eettisiä syitä ja rahan säästämistä. Vähiten vaikutusta on lähipiirin neuvoilla.

”Ihmisten ruokakäyttäytyminen muuttuu nyt vauhdilla. Muutos alkoi muutamia vuosia sitten, ja on nähtävissä, että se kiihtyy entisestään. Suurina trendeinä ovat kasvipohjaisten tuotteiden käytön lisääminen ja hyvinvoinnin korostaminen ruokaan liittyvissä valinnoissa", kertoo Mika Kukkurainen Raisiosta.

Ruokakulttuurin muutos -kyselyssä selvitettiin, minkä ruoka-aineiden käyttöä suomalaiset ovat lisänneet tai vähentäneet kahden viime vuoden aikana. Samalla selvitettiin myös, minkä syiden takia ihmiset ovat muuttaneet syömistapojaan. Vuodenvaihteessa toteutettuun kyselyyn vastasi yhteensä 1022 iältään 18–74-vuotiasta suomalaista. Heistä 53 prosenttia oli naisia ja 47 prosenttia miehiä.

Kasvisten ja kasvipohjaisten ruokien syöminen lisääntyy. Kuluttajakyselyn mukaan eniten suomalaiset ovat lisänneet hedelmien, marjojen ja kasvisten syöntiä. Yli puolet kertoo kasvattaneensa niiden käyttöä kahden vuoden aikana. Kalaa syö aiempaa useammin noin kolmannes suomalaisista. Varsinkin miehet ovat lisänneet kalan kulutusta. TOP 5 -listan täydentää kaura. Kauran suosiossa on selvä kasvupiikki muihin viljoihin verrattuna.

Kasvipohjaisia proteiinituotteita kertoo käyttävänsä aiempaa useammin 16 prosenttia vastaajista. Noudatetuista erityisruokavalioista yleisimpien joukossa ovat lakto-ovo-vegetaarinen ja vegaaninen ruokavalio.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-03-20

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC