...
Ruisleipä kasvattaa edelleen suosiotaan
Fazer Leipomoiden alkuvuoden 2018 uutuus on yli 30 % kasviksia sisältävä Juuresleipä Ruis+proteiini, härkäpapu & palsternakka.

Ruisleivän suosio kasvaa Suomessa. Ruista käytetään yhä enemmän uusissa leipätuotteissa, joihin yhdistetään siemeniä ja kasviksia.

Uudet ruisleipätuotteet liittyvät kasviruokien ja vegaanisen ruuan kasvavaan suosioon. Tämä näkyy myös pakkauksissa, joissa näitä asioita tuodaan näkyvästi esiin.

Vuonna 2017 suomalaiset valitsivat äänivyöryllä ruisleivän Suomen kansallisruuaksi. Ruisleivän asema on vankka ja sen suosio on kasvanut läpi 2000-luvun. Suomalaiset syövät eniten ruisleipää maailmassa. Jokainen suomalainen syö noin 18,5 kiloa ruisleipää vuodessa. 

”Ruisleivän tulevaisuus näyttää valoisalta. Ruis ei ole trendiherkkä, ja se tarjoaa erinomaisen pohjan rakentaa myös jotakin uutta ja innovatiivista. Tästä kerromme lisää kevään aikana”, lupaa Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström.

Fazer Leipomot käyttää leivissään ainoastaan kotimaista ruista, jonka saanti näyttää turvatulta. Vuoden 2017 ruissato oli 114 miljoonaa kiloa, mikä oli ennätyksellinen lähes 30 vuoteen. Yli 60 % viljellystä rukiista käytetään ruisleivän leivontaan.

Fazer on kehittänyt rukiista uusia tuotteita, kuten vatsalle lempeä ruisleipä, Fazer Vatsaystävällinen Ruis. Alkuvuoden 2018 uutuus on puolestaan yli 30 % kasviksia sisältävä Fazer Juuresleipä Ruis+proteiini, härkäpapu & palsternakka.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-03-02

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus joustopakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC