Alkoholiyhtiö Altia listautuu Helsingin pörssiin
Altian Rajamäen tehtaan pullotuslinja. Kuva: Altia/Paula Osenius.

Johtava pohjoismainen alkoholijuomayhtiö Altia Oyj suunnittelee osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Altia toimii Pohjoismaissa, Virossa ja Latviassa, ja sillä on tuotantoa Cognacissa Ranskassa. Yhtiö valmistaa, maahantuo, markkinoi, myy ja jakelee omia tuotemerkkejään sekä päämiestuotteita ja vie alkoholijuomia noin 30 maahan. Yhtiö on Pohjoismaiden markkinajohtaja viinien ja väkevien alkoholijuomien markkinoiden volyymeillä mitattuna.

Altian omia avainbrändejä ovat muun muassa Koskenkorva, Chill Out, Blossa, Larsen, O.P. Anderson, Renault, Xanté ja Valhalla. 

Altian pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yhtiöllä on tislaamo Koskenkorvan kylässä, akvaviittitislaamo Ruotsin Sundsvallissa, alkoholijuoma- ja teknisen etanolin tehtaat Rajamäellä ja alkoholijuomatehdas Viron Tabasalussa sekä varastoja ja toimipisteitä yhtiön kotimarkkinoilla. Yhtiö omistaa myös konjakkitalon, jolla on tuotanto-, varasto- ja kypsytystilat Ranskan Cognacissa.

Merkittävimpiä asiakkaita ovat pohjoismaiset valtioiden alkoholijuomien vähittäismyyntimonopolit Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa (Alko, Systembolaget ja Vinmonopolet), kansainväliset alkoholijuomayhtiöt, alkoholijuomia myyvät tukut, ravintolat, matkustajamyyntiä harjoittavat laiva- ja lentoyhtiöt, päivittäistavarakaupat ja vientimarkkinoilla toimivat maahantuojat sekä Suomen ja Ruotsin teollisuusasiakkaat.

Altian vuoden 2017 liikevaihto oli 359 miljoonaa euroa. Yhtiöllä oli 703 työntekijää vuoden 2017 lopussa.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-02-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
juomapakkaukset juomateollisuus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC