...
Metsä Board lanseeraa ecobarrier-kartongin
Kuva: Metsä Board.

Metsä Board tuo markkinoille uuden ecobarrier-kartongin. Innovatiivinen, erityisellä barrier-käsittelyllä varustettu kartonki on biopohjainen, kierrätettävä sekä biohajoava. Se on kehitetty erityisesti tarjoilupakkauksia varten. Ympäristöystävällisyyden lisäksi uusi tuote tarjoaa myös painatus- ja jalostushyötyjä.

Markkinoilla on tiedotteen mukaan selkeä tarve kartongeille, joissa on fossiilipohjaisen barrierin sijaan biopohjainen barrier. Uusi ecobarrier-kartonki, MetsäBoard Pro FSB EB1, on ainutlaatuinen tuote, jonka barrier-käsittely on täysin biopohjainen ja biohajoava, eikä sisällä fluorokemikaaleja. Uusi kartonki soveltuu elintarvikkeille, jotka vaativat enintään tason 5 KIT-arvon rasvankestossa.

Kartongin barrier-ominaisuuksia voidaan parantaa edelleen lisäämällä lakkakerroksia jalostuksessa. Tällöin tuote tarjoaa merkittäviä hyötyjä tuotantotehokkuudessa, koska tavoitellut barrier-ominaisuudet saavutetaan yhdellä lakkakerroksella toisin kuin perinteisissä kartongeissa.

Painotalo OffsetKolmio Oy on hyödyntänyt uutta kartonkia Huovisen Leipomon patonkipakkauksissa.

”Saimme alennettua painokustannuksia kartongin laadusta tai barrier-ominaisuuksista tinkimättä. Barrier-käsittelyn ansiosta painatusaika väheni 50 prosenttia ja lakkaa tarvittiin 65 prosenttia vähemmän. Kaiken lisäksi muoviton kartonki on hengittävä, pitää muotonsa ja säilyttää täytetyn patongin hyvin”, kertoo OffsetKolmio Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Jokinen.

MetsäBoard Pro FSB EB1 on kevyt kartonki, jota on saatavilla 195–290 g/m2 pintapainoissa, ja jonka kaikki kerrokset ovat kovaliimattuja. Se mahdollistaa molemminpuolisen korkealaatuisen painatuksen ja soveltuu offset- ja fleksopainatukseen. Kartongin tasainen laatu takaa sen erinomaiset jalostusominaisuudet. Se on liimattavissa tavallisilla dispersio- ja kuumapuristusliimoilla.

Uusi tuote on turvallinen suorassa elintarvikekontaktissa eikä siinä ole käytetty optisia kirkasteita (OBA) tai fluorokemikaaleja. Kartonki on saatavilla PEFC- tai FSC-sertifioituna. Se on täysin kierrätettävissä tavallisissa kierrätysjärjestelmissä.

”Takeaway-ruoan kulutus jatkaa kasvuaan, mikä tekee tarjoilupakkauskartonkien kierrätettävyydestä ja biohajoavuudesta entistä tärkeämpää. Uusi ecobarrier-kartonki on uudenlainen ratkaisu, joka tuo asiakkaillemme sekä ekologisia hyötyjä että tuotantotehokkuutta. Metsä Board jatkaa innovatiivisten barrier-ratkaisujen kehittämistä”, sanoo toimitusjohtaja Mika Joukio.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-01-31

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset kartonkipakkaukset kestävä kehitys tarjoilupakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC