...
Joustopakkaukset valtaavat alaa markkinoilla
Wipakin täysin alumiinivapaa salamipakkaus palkittiin kestävän kehityksen sarjassa German Packaging Award 2017 -kilpailussa. Kuva: Wipak.

Joustopakkaukset valtaavat vähitellen alaa kiinteiltä pakkauksilta varsinkin elintarvikkeiden pakkaamisessa. Erityisesti pussipakkausten suosio on kasvussa.

Tutkimusyhtiö Smithers Pira on tutkinut alan markkinoita ja selvittänyt syitä joustopakkausten suosion kasvuun. Uudessa The Future of Flexible Packaging -tutkimuksessa arvioidaan, että joustopakkausten globaali markkina nousee keskimäärin 4,3 % vuodessa ja on 282,6 miljardia dollaria vuonna 2022.

Perinteisiä kiinteitä pakkausmateriaaleja kuten lasia ja metallia vaihdetaan joustaviin ratkaisuihin monesta eri syystä. Yksi syy on kuluttajien halu käyttää helposti kuljetettavia ja käytettäviä tuotteita. Kysyntä kasvaa mikrossa lämmitettävillä pakkauksille, yhden aterian pakkauksille, tarjoilupakkauksille ja uudelleen suljettaville pakkauksille.

Myös suurten kauppaketjujen markkinaosuuden kasvaminen maailmassa on omiaan lisäämään pakkauskalvojen kysyntää ja joustopakkaamista. Ympäristösyyt taas vaikuttavat haluun saada entistä keveämpiä ja vähemmän materiaaleja käyttäviä pakkauksia.

Pussipakkaukset, erityisesti itsestään seisovat pussit, ovat tutkimuksen mukaan joustopakkausten nopeimmin kasvava sektori. Niiden käyttöönottoa hyödyttää materiaalien ja pakkaustekniikan kehitys. Pusseja pystytään pakkaamaan linjoilla huomattavasti aiempaa nopeammin.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-01-26

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset joustopakkaukset tarjoilupakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC