...
Eläinhahmot kuvittavat uutta äitiyspakkausta

Vuoden 2018 äitiyspakkauslaatikon kuvituksen on suunnitellut helsinkiläinen Robert Lönnqvist. Uudessa kuosissa on seikkailevia eläinhahmoja.

Lönnqvist, 29, on yksi kolmesta suunnittelijasta, joiden kilpailutyöt veivät voiton Kelan järjestämässä kutsukilpailussa. Kaksi muuta voittajakolmikkoon valittua ovat Aya Iwaya ja Ilona Partanen. Kilpailun teemana oli Hyvinvointi syntyy yhdessä, ja kuvituksen toivottiin liittyvän Suomeen ja suomalaisuuteen.

Uudessa kuosissa karhu, jänis, norsu, kirahvi ja muut eläinhahmot seikkailevat vihreiden puiden ja sinisten järvien lomassa.

– Käyttämällä kuvituksessa eläimiä, joita ei Suomen luonnossa normaalisti esiinny, halusin viestiä suvaitsevaisuutta. Toivoisin Suomen olevan avoin maa, jossa hyväksytään erilaisuus, Lönnqvist kertoo.

Kela järjesti kilpailun äitiyspakkauksen 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja kutsui mukaan 15 lupaavaa nuorta suunnittelijaa. Voitokkaita töitä käytetään äitiyspakkauksen kuvituksena lähivuosina.

Äitiysavustukseksi voi valita joko äitiyspakkauksen tai sitä vastaavan rahasumman 140 euroa. Pakkauksen suosio on pysynyt vankkana. Sen haluaa lähes jokainen ensisynnyttäjä ja kaikista äideistä kolmannes. Myös adoptiovanhemmilla on tietyin ehdoin oikeus äitiyspakkaukseen. Vaatteita, hygieniatarvikkeita ja vauvanhoidossa tarvittavia varusteita sisältävä laatikko lähtee noin 35 000 vastaanottajalle vuosittain. Kaikkiaan pakkaukseen sisältyy noin 50 tuotetta.

Kela järjesti myös kilpailun pakkauksen nimen muuttamisesta. Entinen nimi saavutti selvästi eniten suosiota ja nimi pysyy ennallaan. Vanhassa vara parempi.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-01-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kuljetuspakkaukset pakkaussuunnittelu

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC