...
McDonald´s luopuu solumuoviastioista

McDonald´s on päättänyt luopua koko maailmassa tänä vuonna solumuovista (EPS) tehdyistä tarjoiluastioista, kuten kupeista ja tarjottimista.

Päätös tehtiin sen jälkeen, kun yritystä on laajasti arvosteltu EPS-materiaalin käyttämisestä pakkauksissaan. EPS-pakkaukset sisältävät noin 98 % ilmaa, ja niiden kierrättäminen on vaikeaa kiinteään muoviin verrattuna.

Joillakin markkinoilla paikalliset McDonald´sin yritykset ovat jo luopuneet kokonaan tai osittain solumuovin käytöstä ja korvanneet ne kartongilla tai muilla materiaaleilla. Nyt solumuovin käyttö lopetetaan vuoden loppuun mennessä kaikissa maissa suunnitelman mukaan.

”Painolla mitattuna solumuovipakkaukset ovat olleet vain 2 % pakkaustemme käytöstä, mutta tämä on silti tärkeä askel kohti pakkaustemme ympäristövaikutusten minimointia”, kertoo yritys tiedotteessa.

Suomen McDonald’silla ei ole käytössä solumuovisia kuluttajapakkauksia. Pakkausten materiaaleissa puukuitu on merkittävässä roolissa Suomessa. Puukuitua käytetään mm. hampurilaiskoteloissa, serveteissä ja mukeissa.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-01-12

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys tarjoilupakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC