...
Mondi Suomeen Powerfluten ostolla
Kuva: Mondi.

Monikansallinen metsäteollisuuden jättiyritys Mondi Group saa jalansijan Suomesta yritysostolla. Mondi ostaa aallotuskartonkia valmistavaan Powerfluten.

Mondi Group on pakkaus- ja paperiyhtiö, jolla on 25 000 työntekijää yli 30 maassa ympäri maailmaa. Myyjä on Nordic Packaging and Container -yritysd, joka osti Powerfluten marraskuussa 2016 muun muassa Smurfitin sijoittajaveljeksiltä noin 300 miljoonalla eurolla. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden alkupuoliskolla.

Powerflute valmistaa Kuopion Sorsasalossa pakkauskartonkeja. Yhtiön toimitusjohtaja Juha Koukka kertoi Ylelle, että käytännön toiminta jatkuu nykyisellään. Koukan mukaan tehdas on hyvässä kunnossa, eikä mitään akuuttia saneeraus- tai muutostarvetta ole. Kauppaan kuuluu myös Powerfluten omistama puunhankintayhtiö Harvestia.

Uuden omistajan alaisuuteen siirtyy noin 240 työntekijää. Joulukuun lopussa päättyneellä tilikaudella Powerflute on tehnyt liikevaihtoa noin 183 miljoonaa euroa ja tulosta ennen veroja noin 42 miljoonaa euroa. Tehtaan tuotantokapasiteetti on 285 000 tonnia aallotuskartonkia, jota on käytetty erityisesti hedelmien ja vihannesten pakkauksissa.

”Powerfluten osto tukee strategiaamme investoida korkealaatuiseen pakkausten ja paperien tuotantoon. Voimme laajentaa kaupan avulla tuotevalikoimamme ja markkina-aluettamme”, sanoo Mondi Groupin toimitusjohtaja Peter Oswald.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2018-01-08

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
aaltopahvin raaka-aineet aaltopahvipakkaukset

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC