...
Pandan Juhlapöydän Konvehteja 50 vuotta
Juhlavuoden suurempi konvehtirasia. Kuvat: Orkla Suomi.

Pandan Juhlapöydän Konvehteja -rasia kuuluu suomalaiseen arkeen ja juhlaan siinä missä Aalto-maljakkokin. Perinteinen konvehtirasia on edelleen liki samanlainen kuin vuonna 1967.

Nykyisen rasian yhdeksästä konvehtimausta peräti neljä ovat olleet mukana koko puolikkaan vuosisadan. Konvehtirasiasta löytyivät jo vuonna 1967 Pehmeä Toffee, Minttu, Suklaatryffeli ja Zabaglione. Näistä kaksi viimeksi mainittua jopa valetaan edelleen samaan muottiin kuin 50 vuotta sitten. Tuttua pakkaustakin on päivitetty vuosien saatossa vain hyvin hienovaraisesti.

Juhlapöydän Konvehteja -rasian suklaat on valmistettu UTZ-sertifioidusta kaakaosta, ja koko valikoima on gluteeniton. Nämä tiedot merkitään nykyään myös konvehtirasiaan. Rasian kartonki on peräisin Äänekoskelta ja raaka-aineista merkittävä osa eli maitojauhe ja sokeri ovat kotimaisia.

Juhlapöydän Konvehteja -suklaarasian juhlavuosi näkyy rasiavalikoiman kasvuna. Suosikkirasia on tuttu 300-grammainen, ja sen lisänä valikoimassa on tänä vuonna myös 800-grammainen violetti juhlarasia.

Konvehteja valmistava Panda toteutti tänä vuonna myös kyselyn tärkeästä aiheesta: missä järjestyksessä konvehdit tulee syödä? Kyselyn mukaan suomalaiset jakautuvat tässä kysymyksessä kahteen leiriin. Niukan enemmistön mielestä suklaarasian ylempi kerros tulee syödä konvehdeista tyhjäksi ennen kuin voi siirtyä alempaan kerrokseen. Lähes yhtä monella on oikeasta tavasta täysin vastakkainen näkemys.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-12-21

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus pakkaussuunnittelu

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC