...
PET-pullojen kierrätysaste nousi Euroopassa
Kuva: Petcore Europe.

PET pullojen kierrätysaste nousi merkittävästi, 7,3 prosenttia Länsi-Euroopassa 2016. Pulloista kerättiin kierrätystä varten lähes 60 prosenttia.

Euroopan markkinoille tuotettiin viime vuonna 3 147 000 tonnia PET-pulloja Petcore Europen tekemän selvityksen mukaan. Sen toteutti PCI Wood Mackenzie. Määrästä kerättiin 1 880 900 tonnia ja pystyttiin mekaanisesti kierrättämään 1 773 200 tonnia. Kierrätykseen saatu määrä nousi 120 000 tonnia vuodessa.

”Nämä keräys- ja kierrätysluvut ovat korkeimmat mitä muovipakkauksissa on ylletty. Silti PET-kierrätysyhtiöillä on vielä käyttämätöntä kapasiteettia kierrätyksen lisäämiseen”, sanoo Paola Arlotti Equipolymers-ytiöstä. Hän on Petcore Europe järjestön puheenjohtaja. Hänen mukaan luvut osoittavat selvästi, miten keskeinen rooli PET-pulloilla on kierrätystaloudessa ja EU:n muovin kierrätystavoitteiden saavuttamisessa.

Noin 71 prosenttia kerätyistä pulloista saadaan viidestä suuresta maasta, jotka ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja ja Britannia.

Kierrätetystä materiaalista 38 prosenttia käytettiin muovilevyihin, 26 prosenttia puhallusmuoviin ja 24 prosenttia kuituihin.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-12-18

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kierrätys PET-pullot

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC