...
Sirkkailmiö leviää uusiin ruokatuotteisiin
Kultasuklaan Entis-sirkkasuklaa on 50 gramman pakkauksessa. Kuva: Kultasuklaa.
Samu by EntoCube -sirkkagranola pakkaus. Kuva: Entocube.

Elintarvikkeissa leviää nyt todellinen sirkkailmiö. Uusia sirkkatuotteita ovat sirkkasuklaa, sirkkapatukka ja sirkkagranola. Sirkkaleivän tuotantoa laajennetaan.

Uusin sirkkoja hyödyntävä tuote saapuu kauppoihin 20.12., kun hyönteisalan pioneereihin kuuluva Entis sekä tuoteinnovaatioistaan tunnettu Kultasuklaa lanseeraavat ainutlaatuisen suomalaisen sirkkasuklaan. Uutuustuote valmistetaan käsityönä Hämeenlinnan Iittalassa sijaitsevassa Kultasuklaan tehtaassa.

"Hyönteiselintarviketuotteissa tärkeintä on niiden ekologisuus. Käytämmekin Entis-sirkkasuklaassa ainoastaan Suomessa kasvatettuja hyönteisiä. Sirkkasuklaa soveltuu erinomaisesti päivän jokaiseen herkutteluhetkeen sekä esimerkiksi pukinkonttiin", toteaa Entiksen Samuli Taskila.

Joulumarkkinoille kotimaisia sirkkoja ehdittiin kasvattamaan rajoitettu erä ja ensimmäiset Entis sirkkasuklaat löytyvät maanlaajuisesti Prismojen sekä keskeisimpien K-kauppojen hyllyiltä. Lisäksi pienempi erä sirkkasuklaata on tilattavissa Kultasuklaan sekä Ruohonjuuren verkkokaupan kautta. Tuotepakkaus on kooltaan 50 grammaa.

Leader Foods on lanseerannut Zircca-merkillä proteiini- ja välipalaptukat, joissa yhtenä ainesosana on sirkkajauho. Gluteiinittomissa patukoissa on lisäksi hedelmää, siementä ja pähkinää.

Myös murohyllyltä löytyy nyt sirkkoja. Seinäjokelainen Foodwest ja espoolainen Entocube ovat lanseeranneet sirkka-granolan, jossa raaka-aineina on kauraa, puolukkaa, omenaa ja kotisirkkoja.

Fazer toi maailman ensimmäisenä kotisirkkoja sisältävän hyönteisleivän ruokakauppoihin 24.11.2017. Sirkkaleivät tulivat aluksi myyntiin 11 pääkaupunkiseudun Fazer myymäläleipomoon. Kuluttajien kiinnostus Sirkkaleipää kohtaan ylitti kaikki odotukset ja leipä myyntiin loppuun useissa myymäläleipomoissa ennätysajassa. Nyt leivän tuotantoa laajennetaan Lahteen ja Tampereelle sekä pääkaupunkiseudulla neljään uuteen myymäläleipomoon. Sirkkaleipää on pian myynnissä yhteensä 17 Fazer myymäläleipomossa. 
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-12-14

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC