...
Leipomoalan liikevaihto kääntynyt kasvuun
Linkosuo on menestynyt viennissä ruistuotteillaan. Kuva: Linkosuo.

Leipomoiden liikevaihto on kääntynyt kasvuun, ja alan yritykset arvioivat suhdanteiden paranevan edelleen 2018. Kasvua haetaan tuotelanseerauksista ja viennistä.

Leipomoteollisuuden liikevaihto on kokonaisuutena kääntynyt kasvuun ja koko elintarvikealan suhdannenäkymät ovat selvästi positiiviset. Leipomoteollisuuden liikevaihto vuonna 2016 oli 1 084 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 3 prosenttia. Lisäksi yli puolet leipomoyrityksistä arvioi suhdanteiden paranevan tulevan vuoden aikana ja 39 % niiden säilyvän ennallaan.

Tiedot selviävät 13.12.2017 elintarvikealan vuosiseminaarissa julkaistusta leipomoalan toimialaraportista ja elintarvikealan pk-toimialabarometrista. Tilaisuudessa julkaistiin myös Luonnonvarakeskuksen ja Eviran yhteistyönä toteutettu ruokafaktasivusto sekä lähiruoka-alan kilpailutoiminnasta kertova raportti. Elintarvikealan elinvoimaisuus, erilaiset myyntikanavat, kansainvälistyminen, kiertotalous ja kilpailutoiminta olivat keskiössä tämän vuoden seminaarissa.

”Leipomotuotteissa näkyvät hyvin ajan ilmiöt, ja yritykset hakevat aktiivisesti kasvua tuotelanseerauksista. Niillä pyritään vastaamaan kuluttajien muuttuviin mieltymyksiin ja ajan trendeihin. Tällä hetkellä vahvoja trendejä ovat terveellisyys ja hyvinvointi sekä kotimaisuuden ja välipalojen suosiminen”, kertoo toimialaraportin koonnut toimialapäällikkö Leena Hyrylä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Suomessa tuotetaan monilla mittareilla maailman puhtainta ruokaa. Kansainvälisille markkinoille tähtäävät yritykset tarvitsevat tuekseen tieteellistä tilastotietoa suomalaisten elintarvikkeiden vahvuuksista. Uusi ruokafaktasivusto tarjoaa tietoa kotimaiselle ja kansainväliselle kohderyhmälle suomalaisista raaka-aineista ja tuotantotavoista. näyttää, kuinka suomalainen ruoka näyttäytyy kansainvälisessä vertailussa esimerkiksi antibiootti- ja torjunta-ainejäämien tai salmonellan esiintymisen suhteen.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-12-14

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC