...
Pakkausten kierrätyksen maksut laskussa

Pakkausten tuottajavastuuseen perustuvat yritysten kierrätysmaksut alenevat tai pysyvät ennallaan puupakkauksia lukuun ottamatta. Rinki veloittaa maksuja pakkausmäärien mukaan 2018.

Ensi vuoden alusta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy ottaa käyttöön asiakasmaksun, joka korvaa aiemman Ringin vuosimaksu. Se on perustunut yrityksen liikevaihtoon, mutta asiakasmaksu perustuu yrityksen edellisvuoden pakkausmääriin.

”Valtaosalla yrityksiä maksu pienenee. Uusi käytäntö on myös aiempaa oikeudenmukaisempi, sillä yrityksellä voi olla paljon liiketoimintaa, joka ei kuulu pakkausten tuottajavastuun piiriin”, kertoo Ringin talouspäällikkö Sari Hedayet Rinki-lehdessä.

Pienemmillään uusi asiakasmaksu on 330 euroa vuodessa ja suurimmillaan 4 400 euroa. Kokonaisuutena pakkausten tuottajavastuun laskutus oli vuonna 2017 noin 21 miljoonaa euroa. Ensi vuonna se laskee arviolta 3,5 miljoonalla eurolla.

”Kuluttajapakkausten keräys on saatu hoidettua selvästi budjetoitua pienemmin kustannuksin. Järjestelmä toimii, laatu on hyvällä tasolla ja toiminta tehokasta”, sanoo Ringin toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen.

Nousupainetta on ollut vain puupakkausten kierrätysmaksuissa, jotka nousevat jonkin verran. Lasipakkausten kustannuksia pidetään kurissa uuden yhteistyökumppanin kanssa. Vuoden alusta Rinki aloittaa yhteistyön hollantilaisen alan yrityksen Malthan kanssa.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-12-07

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kierrätys Rinki

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC