...
Biomuovien tuotanto kasvaa nopeasti maailmassa
Huhtamäen kompostoituvia biomuovilla päällystettyjä kertakäyttökuppeja. Kuva: Huhtamäki.

Biomuovien tuotannon odotetaan kasvavan maailmassa 19 % seuraavan viiden vuoden aikana. Eurooppa on eturintamassa biomuovien kehittämisessä ja kaupallistamisessa.

Biomuovin tuotantonäkymistä kertoi European Bioplastics (EUBP) -järjestön viestintäpäällikkö Katrin Schwede European Bioplastics -konferenssissa marraskuussa. Tapahtumaan osallistui yli 330 alan asiantuntijaa ja kehittäjää.

EUBP:n katsauksen mukaan maailman biomuovien tuotantokapasiteetti on tänä vuonna noin 2,05 miljoonaa tonnia. Siitä 56 % tuotetaan Aasiassa, ja Eurooppa on toiseksi suurin tuotantoalue 18 %:n osuudella. Tuotetuista biomuoveista on nyt biohajoavia 43 %. Vuonna 2022 tuotantokapasiteetti olisi 2,44 miljoonaa tonnia.

Pakkaus on ja tulee katsauksen mukaan pysymään biomuovien tärkeimpänä käyttöalueena. Nyt lähes 60 % biomuoveista käytetään pakkauksiin.

Useat toimijat kertoivat konferenssissa suunnitelmistaan tuotannon lisäämiseksi. EU:n sitoutuminen kiertotaloustavoitteisiin on yksi tekijä, joka edistää alan eteenpäinmenoa.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-12-04

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
biomuovipakkaukset kestävä kehitys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC