...
Elecster tehosti painatusta EGP-tekniikalla
Elecster voitti vastikään kultaa FlexoTech 2017 -kilpailussa Tukuma Jogurts-yhtiölle tehdyllä työllä.

 

Maitokalvopakkausten toimittaja Elecster on nostanut painatuksensa tehokkuutta yli 30 prosenttia EGP-painatusteknologian käyttöönotolla.

Elecster on hyödyntänyt EGP:tä (Expanded Gamut Printing) pakkauspainatuksissaan vuodesta 2015. Yhteistyössä Marvacon kanssa implementoidun EGP-prosessin avulla painatuksen tehokkuus on noussut tänä aikana yli 30 prosenttia, painovärien kulutus vähentynyt kolmasosalla ja liuottimien käyttö on puolittunut, kertoo Elecsterin tuotantojohtaja Timo Juvonen. EGP:n positiivinen vaikutus ympäristön kuormitukseen on myös ollut merkittävä lisäarvo.

Tuottavuuden kasvun lisäksi EGP on tuonut Elecsterille muitakin hyötyjä. Tuotannon joustavuus on kasvanut, kun eri tuotteita on ajettu ryhmäpainatuksina ja työn lyhyt vaihtoaika designista riippumatta helpottaa tuotannonsuunnittelua. Nyt myös entistä pienemmät ajosarjat ovat kustannustehokkaita. Lisäksi EGP on kohottanut laatua sekä antanut mahdollisuuden uudenlaisiin, entistä monipuolisempiin painatusratkaisuihin, kertoo Elecsterin paino- ja kalvotuotannon vastaava Kimmo Lokkila.

Osoituksena erinomaisesta painolaadusta Elecster voitti vastikään kultaa Lontoossa marraskuun lopussa järjestetyssä FlexoTech Print Awards 2017 -kilpailussa yhteistyössä Marvacon kanssa.

Marvacon Full HD EGP on repro-laattatekniikka, joka mahdollistaa laadukkaan, tehokkaan ja tuottavamman pakkauspainatuksen, jossa ei tarvitse käyttää spot-sekoitevärejä. Marvaco antoi marraskuussa Elecsterille kolmannen EGP-kumppanuussertifikaatin osoituksena uuden tuotantoprosessin onnistuneesta implementoinnista. Aikaisemmat sertifikaatit ovat saaneet Westpak ja Soma.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-30

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
fleksopainotyöt pakkauspainaminen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC