...
Coca-Cola vähensi muovin määrää pulloissaan
Uusien pullojen kierreosa on neljä millimetriä matalampi kuin ennen. Kuva: Coca-Cola.

Sinebrychoffin käyttämien uusien pullojen kierreosa on neljä millimetriä matalampi kuin ennen. Uusien pullojen myötä markkinoille päätyy huomattavasti vähemmän muovia.

Sinebrychoff pakkaa jatkossa valmistamansa Coca-Colat ja muut virvoitusjuomat pulloihin, joissa käytetään aiempaa vähemmän muoviraaka-ainetta. Uudistuksen myötä yhtiön juomapakkauksissa käytetään yli 580 000 kiloa vähemmän muovia vuodessa, mikä vastaa määrältään yli 24 miljoonassa puolen litran Coca-Cola-pullossa käytettyä muovia.

Uudistus koskee kaikkia Sinebrychoffin valmistamien juomien pakkaamiseen käyttämiä 330 ml, 0,5 l, 0,95 l ja 1,5 l -kierrätysmuovipulloja, joissa koosta riippuen käytetään 11 - 23 % vähemmän muovia. Pakkausmateriaalin vähentäminen tarkoittaa, että pullojen valmistukseen tarvitaan vähemmän fossiilisia raaka-aineita, ja myös kuljetuksesta syntyy vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

Uusien pullojen kierreosa on jatkossa neljä millimetriä matalampi kuin ennen. Kaulaltaan matalammissa pulloissa on myös matalammat korkit.

Tänä vuonna Sinebrychoff vähentää kaikkia pakkausmateriaalejaan yhteensä 115 tonnia. Viimeisten kymmenen vuoden aikana pakkausmateriaalia on säästynyt yli miljoona tonnia.

Vuonna 2008 Sinebrychoff otti Coca-Cola-pulloissa käyttöön Coca-Cola Companyn PlantBottle-materiaalin. Puolen litran pulloista puolet on valmistettu kierrätetystä muovista ja puolet PlantBottle–muovista, josta 30 % on valmistettu öljyraaka-aineen sijasta kasvipohjaisista raaka-aineista.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-30

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys PET-pullot

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC