...
Fazerin sirkkaleipä sai lentävän lähdön
Kuva: Fazer.

Fazer toi kotisirkkoja sisältävän hyönteisleivän ruokakauppoihin 24.11. Suuri kiinnostus ylitti odotukset, ja suomalainen hyönteisleipä on ylittänyt uutiskynnyksen myös maailmanlaajuisesti.

Fazer sanoo tuoneensa hyönteisleivän ruokakauppoihin ensimmäisenä maailmassa. Kasvatetut kotisirkat on kuivattu ja jauhettu jauheeksi sekä lisätty muiden jauhojen sekaan leivässä. Yhdessä Sirkkaleivässä on 70 sirkkaa. Sirkat ovat kevyitä, ja leivän painosta ne vastaavat kolmea prosenttia.

”Sirkkaleipämme on saanut lentävän lähdön. Asiasta ovat uutisoineet laajasti mediat ympäri maailmaa Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. Olemme saaneet paljon kannustusta ja kysymyksiä aiheesta”, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström sanoo.

Hellströmin mukaan rantautumista ruokakauppoihin on helpottanut vähittäiskaupan myönteinen asenne. Uutuusleipää myy aluksi 11 pääkaupunkiseudun Fazer-myymäläleipomoista.

Kasvua haetaan artesaanileivistä
Sirkkaleipä on yksi Fazer Leipomoiden tulevaisuuden tuotteista, joissa jauhoja on korvattu ravinteikkailla raaka-aineilla. Samaa filosofiaa on viljelty Fazer Juuresleipä- ja Siemenleipä -tuotteissa, joissa kolmasosa jauhoista on korvattu kasviksilla ja siemenillä. Tuotteet ovat herättäneet paljon mielenkiintoa.

Fazer hakee jatkossakin kasvua käsin leivottavista artesaanileivistä ja sanoo myymäläleipomoidensa olevan artesaanileipäketju.  Myymäläleipomoiden määrä on vahvassa kasvussa. Ne työllistävät jo 300 ammattileipuria.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-27

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
elintarvikepakkaukset elintarviketeollisuus kestävä kehitys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC