...
EGP-tekniikan käyttö kasvaa painamisessa
Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen esitteli EGP-tekniikkaa kansainvälisessä FlexoDay-seminaarissa 15.11. Italian Bolognassa.

Kansainväliset brändinomistajat sekä painotalot ovat siirtymässä tai ovat osittain jo siirtyneet uuteen EGP-tekniikkaan Marvacon mukaan. Myös kotimainen kiinnostus jatkaa kasvuaan.

Marvaco on tiedotteensa mukaan EGP-teknologian (Expanded Gamut Printing) edelläkävijä ja yhdessä pakkauspainojen kanssa implementoi tekniikkaa Suomessa sekä maailmalla. Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen esitteli tekniikkaa kansainvälisessä FlexoDay-seminaarissa 15.11. Italian Bolognassa. Tapahtuman isäntänä toimi Italian fleksoyhdistys ATIF. Tapahtuma keräsi paikalle yli 400 flekso- ja pakkausalan ammattilaista monesta maasta.

EGP kuuma aihe Italiassakin, Lankinen sanoo. EGP mahdollistaa hänen mukaansa laadukkaan, tehokkaan ja tuottavamman pakkauspainatuksen, jossa ei käytetä spot-sekoitevärejä. EGP:ssä painatus- ja brändivärit toteutetaan digitaalisesti avustetulla värinsekoituksella entistä ennustettavammin, tarkemmin ja puhtaammin. CMYK-väriavaruutta rikastetaan muun muassa OGV (Orange, Green, Violet) -lisäprosessiväreillä, jolloin värisävyjen määrä yli kaksinkertaistuu Pantone+ -sarjaan verrattuna.

”EGP-tekniikka mahdollistaa tuotteiden painamisen yhdellä ajokerralla sekä entistä pienempien sarjojen kustannustehokkaan painatuksen. Menetelmä vähentää myös ympäristökuormitusta”, Lankinen sanoo.


 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
fleksopainotyöt pakkauspainaminen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC