...
PackSummit kertoo mitä pakkauksilta odotetaan
Carlsbergin havaintokuva puukuitupullosta kaupan hyllyssä.

PackSummit 2017-seminaaripäivä valottaa monen esityksen voimin sitä, mitä kauppa ja kuluttajat odottavat pakkauksilta. Päivän Slush-sivutapahtuma keskittyy innovaatioihin.

Kiertotalous, kestävä kehitys, yritysvastuu. Kaikissa näissä merkittävissä kysymyksissä pakkauksilla on merkittävä rooli, samoin kuin ruokahävikin vähentämisessäkin. Näitä asioita ja muita alan tärkeitä kysymyksiä käsitellään PackSummitissa Lahdessa 29.11.

Tilaisuudessa pitää puheenvuoron mm. Simon Hoffmeyer Boas, joka on Carlsbergin CSR-johtaja. Tämä 170-vuotias yritys on ilmoittanut vähentävänsä tuotantoketjunsa hiilijalanjälkeä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Yksi merkittävimmistä kehitysaskeleista on ekologisen Green Fiber Bottle -puukuitupullon kehittäminen. Carlsbergin hiilidioksidipäästöistä 45 prosenttia on peräisin pakkauksista, ja puukuitupullon on laskettu vähentävän niitä merkittävästi.

Muita alustajia tilaisuudessa ovat Ilkka Alarotu halpuutuksestaan kuulusta S-ryhmästä ja Elli Siltala Valiolta, joka on Suomen suurimpia pakkausten käyttäjiä. Moderoijana keskustelussa toimii Ajatuspaja Demosin Roope Mokka, joka iltapäivällä pitää myös oman keynote-puheenvuoronsa. Päivä huipentuu Pohjoismaiden parhaiden pakkausinnovaatioiden esittelyyn eli ScanStar -kilpailun palkintojenjakoon.

PackSummit järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi noin 350 pakkausalan ammattilaista Lahteen. Saman verran kävijöitä odotetaan tilaisuuteen myös tänä vuonna.

Pöyry järjestää PackSummitin Slush-sivutapahtuman Helsingissä. Start-up-tapahtuman teemana on biodigitaalinen tulevaisuus. Pöyryn Karina Puurunen kertoo, että tapahtumaan on ilmoittautunut jo noin 50 osanottajaa, joista ulkomaalaisia karkeasti viidesosa. Monen odotetaan ilmoittautuvan vasta viime tingassa.

Sivutapahtuma järjestetään Helsingissä Messukeskuksen Kokoustamossa 1.12. Tapahtumaan voi osallistua myös ilman Slush-pääsylippua.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-23

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kestävä kehitys kierrätys pakkaussuunnittelu Pakkausyhdistys tapahtumat

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC