...
Suuri kysyntä Euroopan leveimmälle kalvolle
Rani Plast investoi myös Keski-Euroopassa, kertoo konsernijohtaja Mikael Ahlbäck.
Tuotantolinjaan kuuluu puhalluskalvolinja, joka kohoaa jopa 50 metrin korkeuteen.

 

Rani Plastin jätti-investointi on onnistunut hyvin. Uudella linjalla valmistetaan 22 metriä leveää maatalouskalvoa, jolle on ollut hyvin kysyntää Euroopassa.

Rani Plast teki vuoden 2017 alussa historiansa suurimman investoinnin. Yli 16 miljoonaa maksanut Euroopan suurin maatalouskalvoja valmistaja tuotantolinja otettiin käyttöön Teerijärvellä tammikuussa. Uusi kone tuplasi yhtiön maatalouskalvojen tuotantokapasiteetin.

Koneella valmistettavalle 22 metriä leveälle kalvolle on ollut hyvin kysyntää. Maatalouden lisäksi kalvoa käytetään myös biokaasulaitoksissa ja turveteollisuudessa. Suurin osa leveästä kalvosta menee vientiin eri puolille Eurooppaa.

Uusi tytäryhtiö Eurooppaan

Rani Plast on myös tehnyt merkittäviä investointeja Ukrainassa sijaitsevan tehtaansa konekantaan. Tehdas kuuluu uuteen Tatrafan-konserniyhtiöön, joka toimii Slovakiassa ja Ukrainassa. Tatrafan-yhtiö oli aikaisemmin osa yhteisyritys Terichemiä, mutta on nyt eriytetty omaksi yhtiökseen.

Tatrafan valmistaa pakkausmateriaaleja, kun taas Terichem Tervakoski on erikoistunut sähköeristemateriaaleihin.

”Halusimme eriyttää yhtiöt, koska ne valmistavat keskenään aivan erityyppisiä tuotteita, ja elävät muutenkin omaa elämäänsä. Tällä tavalla selkeytetään asioita”, sanoo Rani Plastin konsernijohtaja Mikael Ahlbäck.

Tatrafanin omistavat puoliksi Rani Plast ja puoliksi slovakialainen Chemosvit. Yrityksellä on tehtaita Slovakiassa ja Ukrainassa. Suurin osa kalvoista valmistetaan Slovakiassa, kun taas jatkojalostus tehdään pääasiassa Ukrainassa. Viime aikojen suuret, usean miljoonan euron arvoiset koneinvestoinnit, on tehty Ukrainan konekantaan.

”Tulemme investoimaan myös Slovakian tehtaaseen ja lisäämään kapasiteettia, koska haluamme olla mukana rakentamassa alueen pakkausteollisuutta”, sanoo Ahlbäck.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-22

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kuljetuspakkaukset muovisäkit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC