...
Biomuovit kiinnostavat kauppaa ja teollisuutta
Pirkka-vihanneksia on vuodesta 2014 lähtien pakattu Plastirollin valmistamaan kirkkaaseen biohajoavaan muovikalvoon.

 

Nopeasti kasvavat biomuovimarkkinat kiinnostavat kauppaa ja teollisuutta Suomessakin. Packnewsin biomuoviseminaari keräsi paljon kuulijoita.

Tänään 21.11. pidettävän aamiaisseminaarin tarkoituksena on kertoa uusiutuviin raaka-aineisiin pohjautuvista muovimateriaaleista, jotka edistävät kestävää kehitystä. Kiinnostus biomuoveihin ja myös niiden käyttö lisääntyy tällä hetkellä nopeasti, mutta samalla se on uusi tuotealue, joka herättää paljon kysymyksiä. Packnewsin ja Pohjoismaiden Biomuoviyhdistyksen (Nordisk Bioplastförening) järjestämä seminaari haluaa vastata näihin kysymyksiin.

Seminaariin ilmoittautui osanottajia noin 80. Seminaarin aiheita ovat: mitä on biomuovi, miksi sitä tulisi käyttää, mitä ominaisuuksia biomuovilla on ja ketkä sitä käyttävät.

Eurooppalainen alan järjestö European Bioplastics ennusti syksyllä 2016 biomuovien markkinoiden kasvavan 50 % lähivuosina. Matalina pysyneet öljyn hinnat laskevat fossiilisten muovituotteiden tuotantokustannuksia, mutta tällä ei järjestön mukaan näytä olevan negatiivista vaikutusta biomuovin kysyntään.

Järjestön markkinakatsauksen mukaan biomuovien globaali tuotantokapasiteetti kasvaisi nykyisestä noin 4,2 miljoonasta tonnista 6,1 miljoonaan tonniin vuoteen 2021 mennessä. Pakkauksiin käytetään nyt lähes 40 % biomuovista, ja niiden odotetaan pysyvän suurimpana sovellusalueena jatkossakin.

Biomuoveja käytetään nyt paljon kulutustuotteissa, mutta niiden käytön odotetaan kasvavan eniten muissa tuoteryhmissä kuten liikenteen ja rakentamisen tuotteissa.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-11-21

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
biomuovipakkaukset elintarvikepakkaukset kestävä kehitys kierrätys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC